avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara ,

Am si eu o nelămurire in legatura cu concediu de odihna , eu lucrez 11h/zi o zi da una libera iar acum ceva timp am avut nevoie de concediu si in saptamana respectiva am fost nevoită să îmi iau concediu in zilele in care eram la munca ,însemnând marti,joi si vineri iar luni si miercuri eram libera . Ceea ce vreau eu sa stiu este corect ca eu in acea saptamana daca mi.Am luat concediu 3 zile mie sa mi se oprească 5 zile de concediu ??? Adică eu am beneficiat doar de 3 zile dar mi.au fost luat 5 si nu inteleg cum si pe ce motiv....pentru ca in contractul meu de munca scrie că am program de 8h pe zi si 21 zile de concediu , doar ca eu lucrez 11h pe zi / 15-16 zile pe lună . As dori sa stiu si eu dacă este legal ceea ce se intampla . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Maryia28 , utilizator 11:14, 22 Decembrie 2016
Nu este corect ... daca v-ati luat CO doar pentru 3 zile, atunci doar atatea zile trebuie sa fiti pontata in CO.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc frumos pt ajutor ! Asta înseamnă că nu conteaza daca eu lucrez zi de zi program de 8h sau o.zi da si una nu k program d 11h pot beneficia de aceleasi zile de concediu si se pontează doar in zilele in care eu lucrez si imi iau liber. Exemplu: 26,28,31,1 la munca si 27,29,30 libera . Eu daca imi iau concediu p 26 si 28 ca să prind o saptamana întreagă cu celelalte zile in care eu sunt libera ei imi opresc 5 zile nu doua. Va intreb pt ca ne-am c-am săturat de atatea nedreptăți si bătaie de joc pe dreptul nostru, e de ajuns ca avem niste salarii de nimic si nu mai suportăm atata nesimtire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare ore pentru concediu de odihna efectuat RAMONARAMMY RAMONARAMMY Buna ziua ! Am si eu niște nelămuriri si as vrea dacă este normal. De curând au intervenit niște schimbări la locul de munca, ce ne-au dat peste cap ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare EscobarP EscobarP Pentru un program de munca: luni-vineri: 6-14, sambata: 6-17...mi s-a propus: a doua zi libera in cursul saptamanii(ele nefiind consecutive) o data la doua ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna sevraj sevraj Buna, va rog sa ma lamuriti si pe mine .... lucrez La o firma cu 3 angajati si un director ( magazin ) si programul nostru e cam amestecat in ideea ca lucram ... (vezi toată discuția)