avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu au primit salarii din luna iulie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu au primit salarii din luna iulie

Buna,ginerele meu nu a primit salariul de pe luna iulie si nici nu cred ca v-a primi-o,nici in luna sept. este agent de paza la firma MUSHIN SECURITY,DIN BAIA MARE ,sediul central din timisoara,nu a livrat sau nu stim din ce cauza nu mai da salariile la angajatii de paza,de la Metro si Real.Ce optiuni avem? sa lucreze fara bani sau greva, reclamatii?unde ne sfatuiti sa apelam?sunt mai multi muncitori [vreo 40,sau mai multi]care nu au cu ce platii facturi.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:34, 3 Septembrie 2009
Prima miscare o constituie sesizarea ITM,
Asteptati concluziile autoritatii si ulterior daca mai sunt necesare, se pot intreprinde si alte demersuri.
Succes
Actiune in instanta, la Tribunal. Este litigiu de munca, deci este fara taxa de timbru (gratis). Fiecare angajat sa dea curs actiunii in instanta. Mai aveti posibilitatea de a face si o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca.
Inocentia
1. Sa faca o sesizare scrisa la ITM de unde va primi, tot in scris, un raspuns cu rezultatul verificarii. ITM nu poate obliga pe angajator sa plateasca banii.
2. Raspunsul de la ITM ii poate folosi daca il da in judecata pe angajator.
3. Se poate adresa Tribunalului din judetul in care are domiciliul sau resedinta. Fiin litigiu de munca nu plateste taxe.
1. Solicitare raspuns scris de la angajator
Daca este cazul:
1. Petitie la ITM si cerere de chemare in judecata pentru obligarea la plata drepturilor salariale restante.
tudorvaleriu a scris:

1. Sa faca o sesizare scrisa la ITM de unde va primi, tot in scris, un raspuns cu rezultatul verificarii. ITM nu poate obliga pe angajator sa plateasca banii.
2. Raspunsul de la ITM ii poate folosi daca il da in judecata pe angajator.

dl valeriu are dreptate. doar ca trebuie sa asteptati 30 zile de la depunerea sesizarii ptr a primit raspunsul de la ITM.
si sa va mai rugati ca raspunsul sa fie concret si la obiect, sa nu bata campii (asa cum fac deobicei, fara sa raspunda clar la sesizare).

Alte discuții în legătură

Fisa de evaluare incorecta coraliana coraliana Buna ziua, Am primit o fisa de evaluare prin care sunt evaluata incorect si subiectiv pot spune. Mentionez in linii mari, ca obiectivele care mi-au ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii firma de paza cosmin1987a cosmin1987a Buna ziua, parintii mei au lucrat la o firma de paza, anume 8CAMELEON SECURITY SYSTEMS pentru 5 ani de zile. In acest timp, aceasta firma si-a tot schimbat ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii salariului ricanebleu ricanebleu Buna ziua, iata situatia mea: am fost disponibilizat in noiembrie 2007 de la o firma. Am ramas in somaj 6 luni dupa care am tot cautat de munca. Am ajuns pana ... (vezi toată discuția)