avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Buna ziua,
Mama a muit acum 6 ani si nu s a facut succesiunea. Mostenitori sunt eu si tatal meu. De 4 ani tata nu mai locuieste acasa, nu a mai trecut pe acasa, nu stiu nimic de el.
Pot eu, fiica lor , merge la notar si solicita certificat de mostenitor in urma caruia sa primesc cota de 50% din apartament daca in urma citatiei in ziar tata nu se prezinta?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cristiana30 , utilizator 19:57, 27 Decembrie 2016
Cota ce va revine este de 3/4 din cota de 1/2 a mamei din apartament. Tatal va avea restul de 1/4 plus 50% din apartament. Asta in cazul in care apartamentul este bun comun al.parintilor.
Daca este bun propriu al tatalui nu veti mosteni decat dupa decesul lui.
Daca este bun propriu al mamei veti mosteni 3/4 din 100% iar tatal 1/4.
Daca nu il gasiti pe tata trebuie sa faceti succesiunea prin instanta.
Prin neprezentare tatal pierde mostenirea si ramane cu doar 50% partea sa de drept, am vb cu un avocat!
Incercati sa dati informatii corecte nu doar sa va dati cu parerea deoarece oamenii au nevoie de un raspuns corect si real nu de pareri neaprofundate.
Va multumesc frumos oricum
daca tot v-a zis avocatul si sunteti sigura de asta , de ce mai intrebati ?
Mi-e ca notarul nu are cum sa constate ca tatal e strain de mostenire si va da o incheiere cu care va duceti in instanta.
Conteaza daca tata a acceptat sau nu tacit mostenirea, nu e de ajuns sa nu se prezinte la notar pt dezbatere.
Am consultat avocatul in urma raspunsului primit aici
Multumesc frumos pentru informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme WolfHeart WolfHeart E o situatie mai complicata si as avea nevoie de un raspuns. Tatal meu a murit in urma cu aproximativ 2 luni, lasand in urma lui un apartament cu 2 camere. El ... (vezi toată discuția)
Mi-au murit amândoi părinții și sunt unicul moștenitor. de ce trebuie să dezbat două succesiuni? dan66aurel dan66aurel Mama a decedat in noiembrie 2012, tata a decedat in mai 2017, nu am facut succesiune dupa mama si am demarat acum dupa ce a decedat si tata. Am mers la un ... (vezi toată discuția)
Mostenire mireladolta mireladolta buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa la apartamentul tatalui meu,acesta fiind decedat in urma cu doi ani iar succesiunea nu s-a facut ... (vezi toată discuția)