avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie legala

Buna ziua ! As dori sa stiu cum este legal sa stea un chiriaș in imobilul meu : doar contract de închiriere înregistrat la finanțe sau se poate face contract de comodat ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:35, 22 Decembrie 2016
Daca omul e chirias, cu contract de inchiriere; daca e comodatar, cu contract de comodat. Acesta statut e esential in negocierea contractului. Din el se trag o suma de drepturi si indatoriri.
Ambele contracte sunt legale dar difera prin aspectul cel mai important, in cazul contractului de inchiriere va plateste o chirie, in cazul contractului de comodat nu va plateste, ii acordati dreptul de folosinta in mod gratuit.
Nu puteti sa faceti contract de comodat si sa ii luati bani pe chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere drazicmania drazicmania Vreau sa las un prieten sa stea intr-o garsoniera in care nu sta nimeni cu conditita sa imi plateasca cheltuielile.. Intrebarea mea este daca pot sa fac cu el ... (vezi toată discuția)
Acord pentru contract de comodat bianca27 bianca27 Buna ziua, Ce denumire trebuie sa aiba Acordul dat de catre proprietar chiriasului ( persoana juridica) pentru ca , acesta, sa poata incheia un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ContSters146176 ContSters146176 gazda copiilor mei le a spus ca le face un contract de comodat,va intreb ; copii mei vor plati toate utilitatiile apa gaz,curent,impozit,datorii,in afara de ... (vezi toată discuția)