avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme cu un santajist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme cu un santajist

O prietena de-a mea a avut in trecut un angajat pe care il platea la negru. Dupa cativa ani, acel angajat a inceput sa il santajeze ca o da pe mana politiei daca nu ii da cate o suma de bani lunar. Speriata de aceasta situatie, prietena mea a acceptat de fiecare data cerintele acelui santajist. Insa suma de bani pe care i-o cerea a crescut din ce in ce mai mult, vorbim acum de ordinul miilor de lei lunar. Acum, prietena mea, incearca tot felul de solutii pentru a scapa de santajist. Eu am sfatuit-o sa il dea in judecata, cu riscul de a plati o amenda pentru ca il platea la negru in acea perioada, insa acea prietena spune ca angajatul respectiv a fost deja inchis de doua ori pentru situatii similare (santaja si alte persoane) si de fiecare data cand iesea din puscarie venea si le facea rau celor care il dadusera in judecata (unei persoane i-a incendiat casa, pe alta au batut-o niste amici de-ai lui). Cum credeti ca ar fi cel mai bine pentru a pune capat acestei situatii?
Cel mai recent răspuns: ContSters411736 , utilizator 21:47, 23 Decembrie 2016
Daca nu depune plangere situatia va continua la nesfarsit.
Sa nu il mai plateasca si sa incerce sa stranga probe pentru santaj.
Sa il trimita sa ii faca sesizare unde vrea el iar daca vine ITMul in control sa declare ca este santajata de individ.
Multumesc pentru raspuns. Acelasi lucru am sfatuit-o si eu pe aceasta prietena. Problema este ca ei ii e frica de consecintele pe care le-ar avea acest gest. Nu neaparat de diverse amenzi, ci de faptul ca acel om este un fost-puscarias si ii poate face rau (isi trimite prietenii sa o agreseze pe ea, familia ei sau bunurile ei).
si daca nu are probe video din perioada in care l-a avut ca angajat, sa declare ca individul nu a lucrat niciodata acolo, asta daca nu au trecut 12 luni de la eliminarea din echipa a individului. din datele pe care le am, inregstrarile video se pot pastra 12 luni de la data inregistrarilor si pastrarii in arhiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire - plangere penala pentru incendierea masini ileanaiolanda ileanaiolanda Au trecut trei luni aceeasi masina mi-a fost incendiata din nou dar acum este 100% arsa, locul a fost diferit prima data a fost in fata blocului incendiatorul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru incendierea masini ileanaiolanda ileanaiolanda plangere penala pentru incendierea masini ma poate ajuta cineva cu un model de plangere penala pentru incendierea masini (vezi toată discuția)
Este inselaciune? wap54 wap54 Va scriu in numele unei bune amice care a imprumutat bani de la o persoana particulara, dansa sustine ca a semnat un act de mana, a returnat banii dar persoana ... (vezi toată discuția)