avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU CRESTERE COPIL

Buna seara!Fetita mea implineste 2 ani pe 16 aprilie 2017.Eu intentionez sa ma reintorc la munca cu data de 1 februarie adica cu 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani pentru a beneficia de stimulentul de insertie,.Mentionez ca sotul meu nu si-a luat luna de paternitate obligatorie.Poate sa renunte printr-o declaratie la aceasta luna?Am primit informatia conform careia ar trebuie sa ma introc la munca cu 90 de zile inainte de a implini copilul 2 ani sau daca o sa revin la munca in februarie nu o sa mi se acorde in februarie indemnizatia corespunzatoare lunii ianuarie?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gheru , utilizator 13:23, 23 Decembrie 2016
Informatia primita este total gresita.

Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se întoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2(3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ si ”luna celuilalt părinte” .

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment de insertie amop1234 amop1234 sotia a stat cu bebe acasa primul an si eu al doilea. Ma reintorc la munca cand face copilul 2 ani, pe 16 iunie. Mai avem dreptul la stimulent de insertie? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie alexa.valcu04 alexa.valcu04 As vrea sa stiu daca mi se acorda stimulent in conditiile in care eu deja m am intors la serviciu la alt angajator decat cel de dinaintea nasterii . daca tatal ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal Ale.Sofia Ale.Sofia Buna seara!am 3 copii si am intrat in concediu de maternitate de la unu la celălalt ca ii diferența de 1 an intre ei..acuma cea mică face 2 ani.daca merg la ... (vezi toată discuția)