avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu casatorie

as vrea sa stiu daca cele 5 zile libere pentru casatorie conform Codului Muncii se pot lua in jurul cununiei religioase,avand in vedere ca noi vom facem separat cele 2 evenimente la distanta de 1 luna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 23 Decembrie 2016
ce art din Codul m-ci prevede aceasta ? Stiu ca aceasta este / trebuie prevazut in contractul colectiv de munca pe firma
1. Modul de acordare de zile libere platite pentru evenimente familiale nu a fost si nici nu este prevazut in Codul muncii.

2. Procedura de acordare ,numarul acestor zile trebuie sa fie reglementate in c.cm. aplicabil angajatorului sau in Regulamentul intern al acesteia.

3. Codul muncii:
Art. 152
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu evenimente deosebite - casatorie VivieneV VivieneV Este specificat undeva daca cel 5 zile libere platite pentru casatorie salariat se acorda intr-un termen anume? dar in situatia in care cununia civila a avut ... (vezi toată discuția)
Concediu evenimente speciale Alex_2016 Alex_2016 Buna ziua, O intrebare naiva poate: concediul de evenimente speciale se acorda doar cununiei civile, sau si celei religioase? Situatie: am facut cununia ... (vezi toată discuția)
Concediu casatorie ekcstsy ekcstsy Buna ziua, pe data de 15 august 2015 voi avea cununia religioasa si nunta propriu-zisa (mire, mireasa, sedinta foto restaurant etc...). Mentionez ca starea ... (vezi toată discuția)