avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu evenimente deosebite - casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu evenimente deosebite - casatorie

Este specificat undeva daca cel 5 zile libere platite pentru casatorie salariat se acorda intr-un termen anume? dar in situatia in care cununia civila a avut loc in vara ( si nu a beneficiat de cele 5 zie) iar cea religioasa in aceasta luna, poate lua acum aceste zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:20, 3 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Modul de acordare de zile libere platite pentru evenimente familiale nu a fost si nici nu este prevazut in Codul muncii.

2. Procedura de acordare , numarul acestor zile trebuie sa fie reglementate in c.cm. aplicabil angajatorului sau in Regulamentul intern al acestuia.

3. Codul muncii:
Art. 152
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu casatorie bogdan tiberius bogdan tiberius as vrea sa stiu daca cele 5 zile libere pentru casatorie conform Codului Muncii se pot lua in jurul cununiei religioase,avand in vedere ca noi vom facem ... (vezi toată discuția)
Zile libere pt cununia civila Godadisor Godadisor Buna ziia dorrsc sa stii si eu cate zile libere am de la.privat pt cununia civila.va multumesc (vezi toată discuția)
Concediu evenimente speciale Alex_2016 Alex_2016 Buna ziua, O intrebare naiva poate: concediul de evenimente speciale se acorda doar cununiei civile, sau si celei religioase? Situatie: am facut cununia ... (vezi toată discuția)