avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire in instanta, cuantum taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire in instanta, cuantum taxa de timbru

Buna ziua! Am pe rolul instantei doasar avand ca obiect dezbatere succesiune si partaj pentru cota parte de 1/2 din imobil proprietatea defunctului meu tata.Imobilul pentru care solicit dezbaterea succesiunii este un apartament dobandit in timpul casatoriei cu mama, tata la data decesului fiind recasatorit deoarece divortase de mama. Initial toate taxele pe care le-am achitat aferente dezbaterii succesiunii au fost raportate de cota parte de 1/2 din imobil proprietatea defunctului meu tata. Astazi am avut prima infatisare si s-a amanat solutionarea dosarului pe motiv ca nu a fost si mama citata si ca nu s-a achitat taxa de timbru suficienta(trebuia la intreg apartamentul nu doar la jumate). Parti in dosar sunt eu, unicul lui fiu-reclamant si sotia supravietuitoare(actuala sotie dupa recasatoria cu mama mea)-parat.
Nelamurirea mea este cu privire la faptul ca judecatorul a zis ca trebuie sa achit diferenta de taxa si pt.jumatatea mamei mele, desi eu consider ca partea mamei nu face obiectul dosarului, pentru ca ea are partea ei conform contractului de vanzare cumparare din timpul casatoriei cu tatal meu.Eu am solicitat dezbatere succesiune si partaj cu sotia supravietuitoare doar pt.cota parte de 1/2 din apartament.Partea mamei mele sa nu se atinga de ea. Ce se intampla daca eu nu achit diferenta de taxa cu dosarul?

Alte discuții în legătură

Mostenire maria201311 maria201311 Suntem 3 frati ,care dorim sa ne impartim averea ,tata fiind decedat si mama in viata.Ce modalitati exista rapide si ce costuri aproximative sunt intrucat ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorina-sorina sorina-sorina Tata, mama ,2 copii majori si un apartament. Parintii au divortat, mama a murit dupa divort in 1996, succesiunea nu s-a dezbatut. Tata s-a recasatorit acum 7 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)