avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire uzucapiune

Parintii mei au cumparat in urma cu aproximativ 20 ani un teren fara niciun act de vanzare-cumparare de la un vecin, care nu avea nici el un astfel de document cu titlu de proprietate.
In prezent, o suprafata mult mai mare este inregistrat in Cartea Funciara pe Primarie.
Doresc sa stiu daca in acest caz, se poate aduce in discutie uzucapiunea pentru ca parintii mei sa poata inscrie suprafata de teren pe care o utilizeaza de aproximativ 20 ani si care sunt pasii legali de urmat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ArualAnele , utilizator 15:03, 19 Martie 2018
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa verificati daca terenul se afla in proprietatea publica sau in proprietatea privata a unitatii administrativ teritoriale.
In situatia in care este in proprietatea publica nu se poate pune problema de uzucapiune.
In situatia in care este in proprietatea privata, puteti incerca o actiune avand ca obiect uzucapiune, insa fiind vorba de proprietate publica, chiar daca veti face dovada indeplinirii tuturor conditiilor prevazute de lege pentru a uzucapa, solutia instantei de judecata este greu de anticipat.
Exista atat practica favorabila, cat si nefavorabila.
Buna ziua,
Am inteles. Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra. Asteptam sa vedem ce se va intampla cu demersurile facute catre Primaria care administreaza acea suprafata pe care se regaseste si portiunea de teren pe care parintii mei o folosesc de aproximativ 20 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie achizitiva pentru terenuri aflate in proprietatea statului vivbog vivbog Parintii mei au mostenit un o proprietate cu o suprafata de 3000m2. Bunicii au primit un teren de la Consiliul Popular, in anul 1959, cu o suprafata de 1000m2, ... (vezi toată discuția)
Probleme proprietate teren capella capella Detin un teren in suprafata de 1600 m2 asupra caruia am act de vanzare cumparare de 30 de ani.. Terenul a fost cumparat de parinti si acestia vor sa mi-l dea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune neaguv neaguv Buna ziua! Va scriu in scopul de a rezolva urmatoarea problema:In 1955 bunicii mei au cumparat un teren de aproximativ 400 mp in apropierea Bucurestiului intr ... (vezi toată discuția)