avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Comunicare proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Comunicare proces verbal de contraventie

Buna ziua.

Pentru proces verbal de contraventie emis la data de 02.01.2015 ce termen de comunicare este aplicabil corect ? O luna sau doua luni ? O seara frumoasa
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:54, 26 Decembrie 2016
2 luni
Articolul 14
(1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.
----------
Alin. (1) al art. 14 a fost modificat de pct. 1 al art. unic din ORDONANŢA nr. 5 din 28 ianuarie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 78 din 29 ianuarie 2015.

In cazul procesului verbal de contraventie emis la data de 02.01.2015, textul reglementarii aplicabile era
Art. 14
(1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

Multumesc. Inteleg ca se aplica textul legii din data in care a fost emis pv. Chiar daca ordonanta a intrat in vigoare in data de 29.01.2015, legea aplicabila este aceea din 02.01.2015 ?
Se aplică actul normativ în vigoare la data săvârşirii faptei contravenţionale, dată care, în unele cazuri, poate coincide cu data încheierii procesului-verbal de contravenţie.

Întrucât procesul-verbal de contravenţie a fost încheiat în 2 ianuarie 2015, înseamnă că fapta a fost săvârşită anterior sau în această dată, Prin urmare, termenul în care procesul-verbal trebuia să vă fie comunicat era de o lună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.v. nesemnat peugen68 peugen68 Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
amenda contraventionala pentru rovignieta, termene de prescriptie mihaivasilica mihaivasilica In data 28.09.2011 am fost inregistrat, circuland fara a detine rovignieta valabila. In data de 04.04.2012, am primit acasa (in cutia postala), PV de ... (vezi toată discuția)