Buna ziua!Sunt administratorul unui SC , iar in ianuarie2008 un angajat al firmei a semnat un contract cu o firma care ne furniza un serviciu lunar contra unei sume de bani. Contractul a fost incheiat pe o perioada de 1 an, a fost semnat de angajatul societatii si stampilat. Catre finele anului(mai erau 2 luni pana la expirarea de drept a contractului) am cerut furnizarea serviciului in alt loc. Raspunsul furnizorului a fost ca poate face acest lucru, dar numai dupa ce achit o suma (f mare)de bani ce reprezinta o anumita taxa.Am explicat ca nu am de unde achita atat de mult, fapt pentru care am facut cerere de reziliere si nu am mai achitat ultimele 2 luni.Serviciul nu mi-a mai fost furnizat in aceste 2 luni, dar in contract exista o clauza pv careia trebuie sa platesc jumatate din valoarea totala a acelor 2 luni. Intre timp mi-au fost trimise notificari, iar in urma cu 2 luni am fost contactat de un reprezentant al furnizorului care mi-a propus sa fac un nou contract cu ei pentru a nu ma actiona in judecata.Intrebarea mea este:daca acel contract a fost incheiat de un angajat al firmei si nu de administrator(angajatul nu avea procura pt a incheia contractul),contractul este valabil?Sunt nevoit sa achit acele 2 luni? Merge cumva furnizorul la santaj?Daca era sa ma actioneze in judecata nu o facea pana acum?Va rog mult sa ma ajutati..
Contractul angaja firma la plata sumei X in fiecare luna timp de 1 an. Angajatul a semnat si stampilat contractul.La prestator era trecuta firma care furniza, iar la beneficiar era trecut administrator si apoi numele angajatului.
Nu m-am legat de acest aspect, caci pana atunci mi-a convenit locatia de furnizare.Apoi au aparut unele probleme si cum nu am gasit intelegere la furnizor m-am legat de acest fapt.
Furnizorul este inca in termen pentru a va actiona in judecata.
Sunt multi angajati care semneaza diferite contracte in numele firmei la care lucreaza, acest lucru fiind stipulat in chiar fisa postului. In plus, societatea a onorat contractul, a platit primele 10 facturi, deci implicit a recunoscut validitatea contractului astfel incheiat.
Ramane la latitudinea dvs. daca incheiati sau nu un nou contract cu furnizorul de servicii, desi daca nu ati fost multumiti de colaborare, cred ca e mai bine sa consultati in mod concret un avocat pt. a evalua optiunile.
Înșelătorie rds&rcs
aba1011
Buna ziua.
In data de 14.06.2016 am încheiat la domiciliu printr-un agent rds&rcs pe nume un contract de furnizare servicii prin care după spusele lui ... (vezi toată discuția)