avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale factura neachitata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

factura neachitata

Buna ziua!Sunt administratorul unui SC , iar in ianuarie2008 un angajat al firmei a semnat un contract cu o firma care ne furniza un serviciu lunar contra unei sume de bani. Contractul a fost incheiat pe o perioada de 1 an, a fost semnat de angajatul societatii si stampilat. Catre finele anului(mai erau 2 luni pana la expirarea de drept a contractului) am cerut furnizarea serviciului in alt loc. Raspunsul furnizorului a fost ca poate face acest lucru, dar numai dupa ce achit o suma (f mare)de bani ce reprezinta o anumita taxa.Am explicat ca nu am de unde achita atat de mult, fapt pentru care am facut cerere de reziliere si nu am mai achitat ultimele 2 luni.Serviciul nu mi-a mai fost furnizat in aceste 2 luni, dar in contract exista o clauza pv careia trebuie sa platesc jumatate din valoarea totala a acelor 2 luni. Intre timp mi-au fost trimise notificari, iar in urma cu 2 luni am fost contactat de un reprezentant al furnizorului care mi-a propus sa fac un nou contract cu ei pentru a nu ma actiona in judecata.Intrebarea mea este:daca acel contract a fost incheiat de un angajat al firmei si nu de administrator(angajatul nu avea procura pt a incheia contractul),contractul este valabil?Sunt nevoit sa achit acele 2 luni? Merge cumva furnizorul la santaj?Daca era sa ma actioneze in judecata nu o facea pana acum?Va rog mult sa ma ajutati..
Cel mai recent răspuns: elyzza , utilizator 11:19, 4 Septembrie 2009
angajatul a semnat si stampilat acel contract in numele firmei?
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
si timp de aproximativ un an de zile nu v ati legat de acest aspect ?
Contractul angaja firma la plata sumei X in fiecare luna timp de 1 an. Angajatul a semnat si stampilat contractul.La prestator era trecuta firma care furniza, iar la beneficiar era trecut administrator si apoi numele angajatului.
Nu m-am legat de acest aspect, caci pana atunci mi-a convenit locatia de furnizare.Apoi au aparut unele probleme si cum nu am gasit intelegere la furnizor m-am legat de acest fapt.
Furnizorul este inca in termen pentru a va actiona in judecata.
Sunt multi angajati care semneaza diferite contracte in numele firmei la care lucreaza, acest lucru fiind stipulat in chiar fisa postului. In plus, societatea a onorat contractul, a platit primele 10 facturi, deci implicit a recunoscut validitatea contractului astfel incheiat.
Ramane la latitudinea dvs. daca incheiati sau nu un nou contract cu furnizorul de servicii, desi daca nu ati fost multumiti de colaborare, cred ca e mai bine sa consultati in mod concret un avocat pt. a evalua optiunile.

Alte discuții în legătură

Înșelătorie rds&rcs aba1011 aba1011 Buna ziua. In data de 14.06.2016 am încheiat la domiciliu printr-un agent rds&rcs pe nume un contract de furnizare servicii prin care după spusele lui ... (vezi toată discuția)
Contract cu societate care asigura servicii de televiziune si internet denideny denideny Am o problema cu o societate de servicii de cablu si televiziune si proprietarul ap unde am stat in chirie fara acte imi spune ca nu il intereseaza. Am facut ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract furnizare utilitati donigao donigao Buna ziua, Cum se poate rezilia un contract de furnizare telefonie si internet, contract semnat pe persoana juridica si care este in perioada initiala de ... (vezi toată discuția)