avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Teapa legala de la banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Teapa legala de la banca?

O ruda a lucrat la o fabrica 2012-2013 si a fost necesar sa isi faca un card de debit pe care isi primea salariu.
In 2013 a fost disponibilizat si i sau virat in respectivul cont cele 2 salarii compensatorii in valoare de 2000 lei.
Cu pur noroc a reusit sa isi gaseasca rapid alt servici si practic nu a mai inchis acel cont curent vreme de 3 ani lasandu-l nefolosit.Dupa 3 ani cand sa dus sa isi inoiasca cardul care expirase (de fapt voia sa il desfinteze ) cand a aflat ca cele 2000 lei din cont se micsorasera la aprox 1200 lei cand sa interesat din ce cauza cu greu a aflat ca banca i-a tras teapa la propriu.
Mai exact fara sa il anunte deloc desi aveau datele lui de contact inclusiv telefonul fara sa zica nimica banca ia marit comisionul de administrare lunara de la 3 lei la 20 lei pe motiv ca este un cont inactiv .
Este asa ceva legal ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:21, 27 Decembrie 2016
In primul rand trebuie vazute clauzele contractuale.
Daca in contract nu exista precizat marirea comisionului de administrare de la 3 la 20 lei in cazul neutilizarii contului o perioada de x luni atunci ar putea sa le solicite restituirea banilor retinuti suplimentar fata de comisionul uzual de 3 lei/luna.
Poate face o sesizare si la ANPC.
Pe site-urile bancilor nu se regasesc informatii despre marirea comisioanelor de administrare pentru conturi inactive.
alina_25 a scris:

banca ia marit comisionul de administrare lunara de la 3 lei la 20 lei pe motiv ca este un cont inactiv .
Este asa ceva legal ?

Băncile în general închid conturile inactive din oficiu după 6-12 luni de inactivitate, dar acest cont fiind cu monetar dar inactiv totuși, nu l-a putut închide.
Comisionul de administrare este perfect legal, orice proces pe comision de administrare este pierdut de client, cu excepția cazului când se încalcă contractul bancă-client.
`
Banii nu trebuie ținuți la bancă în contul curent, ci trebuie constituiți în contract de depozit.
Dacă îi păstrezi în acest mod, îți scad lună de lună cu câte 3-5-10 lei, comisionul fiind ZERO la unele bănci, și foarte ridicat la altele.
Eu de când au apărut băncile, am fost și sunt client numai la bănci care percep ZERO LEI comision de administrare cont curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare cont inactiv macrisio macrisio In urma cu 4 ani am fost obligat de angajator sa imi fac ard de salariu la o anumita banca ,dupa ce am plecat de la respectiva firma am fost anuntat de ei ca ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont bancarfara notificare MarianaB072 MarianaB072 Constat azi ca al meu cont bancar a fost inchis de catre banca deoarece nu a mai avut activitate timp de 4 luni ... Nu a fost arhivat sau suspendat temporar ... (vezi toată discuția)
Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)