Constat azi ca al meu cont bancar a fost inchis de catre banca deoarece nu a mai avut activitate timp de 4 luni ...
Nu a fost arhivat sau suspendat temporar asa caum procedeaza alte banci, pur si simplu mi-au spus "Nu aveti cont in lei la noi!"
Cum asa? zic eu va spun IBAN-ul, il spun iar ea imi zice ca acest cont nu exista!
Este posibil asa ceva? Fara nici un fel de notificare prealabila?
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Unele bănci procedează la închiderea automată a conturilor inactive timp de câteva luni.
Închiderea unui cont curent inactiv câteva luni este legală, dacă nu ați plătit în aceste luni de inactivitate comision de administrare cont.
Da, nu au avut de unde sa opreasca comision de administrare. Surprinzator este insa ca nu au trimis nici un fel de notificare sau avertizare sau ceva in acest sens. Au fost doar 4 luni in care nu s-a virat nimic in acel cont, atat.
Acum 1 an, intr-o situatie similara m-au sunat de 4 ori, patru persoane diferita, in aceasi zi ca am un descoperit de cont neautorizat de 6 lei - reprezentand, normal, comision de administrare.
Nesimtiti ...
De regula, timpii de inchidere a conturilor fara activitate sunt specificati in conditiile generale de afaceri.
La deschiderea contului se semneaza de toata lumea aceste conditii pentru luare la cunostinta (chiar daca 99.9% din cei ce semneaza nu le citesc) si poate fi obtinut un exemplar al lor chiar de la... banca :)