Am fost recent informata ca un vecin a taiat copacul (nuc) care marca hotarul terenului meu - o plantatie de meri aflata in provincie, de cca 1000 mp, a taiat si alti copaci pe o suprafata de cca 10 m in adancimea terenului. Nu cunosc numele acestei persoane dar o cunosc din vedere. Eu locuiesc in Bucuresti si nu ma pot deplasa in provincie in viitorul apropiat. Va rog sa aveti amabilitatea de a ma sfatui cum trebuie sa procedez. Va multumesc si va doresc un An Nou cu sanatate si multe bucurii.
Discutiile cu privire la acest aspect sunt mai ample: se pune problema daca dvs. aveti ingradit terenul, daca terenul respectiv il aveti intabulat, etc.
De principiu, daca asa s-a intamplat, si nu veti ajunge la o intelegere cu persoana respectiva in ceea ce priveste intinderea dreptului de proprieatate al fiecaruia dintre vecini, v-a trebui sa deschideti o actiune in granituire. Este bine sa consultati inainte un avocat.
Multumesc.
Terenul este ingradit cu gard viu plus gard de sarma. Este facut cadastrul dar nu este intabulat. Am titlu de proprietate si certificat de mostenitor.
Inainte de a ajunge in instanta as vrea sa discut cu acea persoana. Ce ar trebui sa-I cer ?
Plantara unui nuc
flor78
Buna dimineata! Imi putei spune la ce distanta de gardul vecinului se poate planta un nuc? Mai ste valabila legea prin care se spunea ca nucul trebuie plantat ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate
iulianme
Buna seara!
As avea cateva intrebari la care sincer nu gasesc un raspuns...sau mai bine zis...nu stiu exact unde sa caut.
Pentru inceput, bunicii mei au ... (vezi toată discuția)