avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,sunt divorțat din 2015 am custodie exclusiva ptr cei doi copii minori de 10 ani respectiv 15 ani rezultați din căsătorie nu am primit pensie alimentara niciodată pana acum,motivația ei este ca nu are de unde deoarece are alt copil de un 1 an cu actualul concubin.Mai nou ma dat in judecată ptr micsorarea pensiei alimentare care era un sfert din salariul minim pe economie stabilită de instanța. Întrebarea mea este ce șanse are sa câștige acest proces dacă ea nu a trimis niciodată nici un leu
Buna ziua,
Sanse are sa castige acest proces, deoarece, prin aparitia copilului, legea permite diminuarea cuantumului pensiei de intretinere.
Faptul ca nu v-a platit pana acum pensia de intretinere datorata minorilor aflati in grija dvs. este o alta „poveste„ ce nu are legatura cu stabilirea cuantumului pensiei de intretinere.
Dvs. aveati dreptul ca dupa 3 luni consecutive de neplata pensiei de intretinere sa-i faceti o plangere pentru abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ViorelViorel33 ViorelViorel33 In urma unui divort amiabil , eu (tatal) , am decis sa ofer custodia baiatului meu, mamei +o pensie alimentara in cuantum de 500€. Momentan ma aflu in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil liviaspirea liviaspirea Buna ziua, sunt divortata din anul 2009, si am custodia definitiva si irevocabila in ceea ce priveste minorul in varsta de 6 ani. Tin sa mentionez ca din 2009 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara marilena76 marilena76 Sunt despartit si am o fetita de 11 ani.Am obtinut custodia fetitei dar nu l am dat in judecata pe tatal ei pentru pensie alimentara si de 5 ani de cand suntem ... (vezi toată discuția)