avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca part time

O rugaminte pt clarificarea urmatoarei probleme. Am pe fiica mea care e angajata part time la stat [ bugetara ] , de .aprox. 9 [ noua ] luni de zile . Exista obligativitatea angajatorului ca dupa o anumita perioada de timp sa i se impuna prin lege angajarea cu norma intreaga a angajatului . ?, sau acest caz revine accesibil numai in cazul in care se impune necesitatea unui post cu norma intreaga in acel domeniu .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 27 Decembrie 2016
Nu exista o astfel de obligatie in sarcina angajatorului respectiv.

Insa, potrivit art.107 din Codul Muncii:
(1) Angajatorul este obligat ca, in masura in care este posibil, sa ia in considerare cererile salariatilor de a se transfera fie de la un loc de munca cu norma intreaga la unul cu fractiune de norma, fie de la un loc de munca cu fractiune de norma la un loc de munca cu norma intreaga sau de a-si mari programul de lucru, in cazul in care apare aceasta oportunitate.
(2) Angajatorul este obligat sa informeze la timp cu privire la aparitia unor locuri de munca cu fractiune de norma sau cu norma intreaga, pentru a facilita transferurile de la norma intreaga la fractiune de norma si invers. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
(3) O copie a anuntului prevazut la alin. (2) se transmite de indata sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.
(4) Angajatorul asigura, in masura in care este posibil, accesul la locuri de munca cu fractiune de norma la toate nivelurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un angajator sa fie constrans sa redea norma intreaga unui angajat ce, in trecut, a cerut sa lucreze cu norma partiala? TeodorG TeodorG Buna ziua Acum aproximativ un an, i-am cerut angajatorului (sefei sucursalei din Ro a multinationalei la care lucrez) sa-mi permita trecerea la regimul de ... (vezi toată discuția)
Neintregirea normei de munca de la 25 la 100% si mentinerea unui pensionar pe post lil_quiksilver lil_quiksilver Buna ziua ! Ma numesc Cristian si vreau sa ma ajutati cu raspuns sau pareri la urmatoarea problema. Mama mea lucreaza la o gradinita de stat de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Un contract individual de munca cu 4 ore se poate transforma ... oanaportar oanaportar Un contract individual de munca cu 4 ore se poate transforma in contract individual de munca cu norma intreaga ? (vezi toată discuția)