avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate un angajator sa fie constrans sa redea norma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate un angajator sa fie constrans sa redea norma intreaga unui angajat ce, in trecut, a cerut sa lucreze cu norma partiala?

Buna ziua

Acum aproximativ un an, i-am cerut angajatorului (sefei sucursalei din Ro a multinationalei la care lucrez) sa-mi permita trecerea la regimul de lucru cu norma partiala, dupa o perioada destul de istovitoare la serviciu. Sefa din Romania a fost de acord si a mentionat ca in cateva luni ma asteapta sa revin la regimul de lucru cu norma intreaga.

Intre timp lucrurile s-au schimbat, firma a inceput sa mearga mai prost, proiectele s-au imputinat... asa ca nu am mai cerut sa trec la norma intreaga. Compania mama a suferit si ea schimbari (a fost vanduta), asa ca ne-am trezit cu alti sefi.

In Decembrie 2018, am cerut pana la urma sa fiu trecut inapoi pe norma intreaga (chiar daca situatia in firma nu s-a imbunatatit dramatic). Un director (din USA) m-a anuntat ca, deoarece nu este cerere suficienta pentru jobul meu, nu pot sa revin acum full-time. De atunci a trecut mai mult de o luna si nu se arata vreun semn ca se va schimba situatia.

Intrebarea intrebatoare e... ce pot face in situatia asta, inafara de a-mi cauta alt loc de munca? E vreun mod prin care pot "constrange" angajatorul sa-mi redea norma intreaga?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
TeodorG, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 6 Februarie 2019
Art. 107 C.mun.
(1) Angajatorul este obligat ca, in masura in care este posibil, sa ia in considerare cererile salariatilor de a se transfera fie de la un loc de munca cu norma intreaga la unul cu fractiune de norma, fie de la un loc de munca cu fractiune de norma la un loc de munca cu norma intreaga sau de a-si mari programul de lucru, in cazul in care apare aceasta oportunitate.
(2) Angajatorul este obligat sa informeze la timp cu privire la aparitia unor locuri de munca cu fractiune de norma sau cu norma intreaga, pentru a facilita transferurile de la norma intreaga la fractiune de norma si invers. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
(3) O copie a anuntului prevazut la alin. (2) se transmite de indata sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.
(4) Angajatorul asigura, in masura in care este posibil, accesul la locuri de munca cu fractiune de norma la toate nivelurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca part time netudg64 netudg64 O rugaminte pt clarificarea urmatoarei probleme. Am pe fiica mea care e angajata part time la stat [ bugetara ] , de .aprox. 9 [ noua ] luni de zile . Exista ... (vezi toată discuția)
Contracte cu timp partial BICOS BICOS se mai pot incheia contracte cu timp partial de munca(de ex. 2ore/zi)? (vezi toată discuția)
Neintregirea normei de munca de la 25 la 100% si mentinerea unui pensionar pe post lil_quiksilver lil_quiksilver Buna ziua ! Ma numesc Cristian si vreau sa ma ajutati cu raspuns sau pareri la urmatoarea problema. Mama mea lucreaza la o gradinita de stat de aproximativ ... (vezi toată discuția)