avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sancțiuni disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sancțiuni disciplinare

In cazul in care comisia de disciplină s-a întrunit ,la mai mult de 30 de zile de la luarea la cunostintă a sesizării de catre angajator, sancțiunea poate fi contestată in instanță ca nelegala?
Cel mai recent răspuns: lismanumagda1 , utilizator 16:06, 28 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul dispune aplicarea sancțiunii disciplinare printr-o decizie în formă scrisă, în termen de30 de zile calendaristice de la data luării la cunoștință despre săvârșirea abaterii disciplinare dar nu mai târziu de şase luni de la data săvârșirii faptei.

Prin urmare comisia se poate intruni si lua o decizie in termen de 6 luni de la data luarii la cunostinta.
In cazul in care nu sunt probe care să susțină acuzația, pot ataca in justitie decizia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta decizia in termen de 30 zile la tribunal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Decizia ICCJ nr. 16/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 817 din 5 decembrie 2012, prin care se admite recursul in interesul legii inaintat de Procurorul General al Romaniei, astfel :

Pentru considerentele aratate, in temeiul art. 3307 cu referire la art. 329 din Codul de procedura civila, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr. 202/2010, Legea nr. 71/2011 si Legea nr. 60/2012,

INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
In numele legii

D E C I D E
Admite recursurile in interesul legii declarate de Avocatul Poporului si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabileste ca:
In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.
Obligatorie, potrivit art. 3307 alin. (4) din Codul de procedura civila.
Pronuntata in sedinta publica astazi, 12 noiembrie 2012.

2.
In cazul in care nu sunt probe care să susțină acuzația, pot ataca in justitie decizia?


Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la Tribunalul in raza caruia domiciliaza sau are locul de munca in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara croberta croberta In cat timp se emite o sanctiune disciplinara cu retinerea din salariu daca cercetarea administrativa s.a incheiat pe 04.11.2014 ? (vezi toată discuția)
Mai multe sanctiuni disciplinare/cercetari diferite andreya1202 andreya1202 buna seara, am rugamintea de a ma sprijini si ajuta in urmatoarele dileme referitoare la sanctiunile disciplinare. 1. Se pot face 2 decizii de ... (vezi toată discuția)
Doua cercetari disciplinare Ing3ras Ing3ras Buna seara/ziua, Am fost cercetat disciplinar, pe perioada cercetarii am fost suspendat din functie, iar in ziua cand am fost la convocare mi s a mai adus la ... (vezi toată discuția)