avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie/prostie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie/prostie

acum 1 an an comis-o, asa de iscusit am fost ca am regretat in secunda in care m-am trezit cu poseta femeii in mana( 70 ani), si am incercat sa i-o innapoiez dar era speriata tipa si am fugit pana la un trecator (cu gandul sa i-o dau lui) care m-a lovit si a chemat politia, am fost dus peste 12 ore in fata procurorului, i-am spus ce am scris si aici am recunoscut si regretat si in declaratie si in fata lui si am plecat liber dar s-a inceput urmarirea penala. Azi dupa 1 an am primit citatie ca si inculpat evident. Am vre-o sansa la suspendare? Precizez ca nu am nici un fel de antecedent sau amenda. va multumesc anticipat

partea vatamata nu a vrut sa dea nici declaratie nici sa mearga la politie, dar politistii s-au rugat cu cerul si cu pamantul sa mearga si pana la urma a dat declaratie. M-ar ajuta cu ceva daca as merge cu un tort si niste flori la partea vatamata sa o rog (daca este posibil) sa isi retraga declaratia sau plangerea?
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
sergiu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 09:45, 6 Septembrie 2009
Regretandu-va fapta , ati obtinut un avantaj de care se va tine cont in etapa individualizarii pedepsei.Lipsa antecedentelor va contribui deasemenea la atenuarea pedepsei.Depinde insa si cate agravante avem .Din cate imi dau seama avet i deja una, si anume, svarsirea faptei intr-un loc public. Talharia constituie o infractiune cu un grad ridicat de pericol social , asa incat pedeapsa , chiar si pentru forma simpla a infractiunii , are limite uprinse intre 3 si 18 ani. In opinia mea ati avea sansa sa obtineti un minim al pedepsei , cu mentiunea ca pe parcursul executarii ati putea obtine si o eliberare conditionata daca veti fi staruitor in munca, veti da dovezi de indreptare, etc. Sansa de a obtine suspendarea conditionata a executarii pedepsei , o aveti in conditiile in care instanta va aprecia ca potrivita o astfel de masura. Succes.
Nu stiu daca e potrivit a abordarea partii vatamate in astfel de situatii, avand in vedere si varsta, cel mai probabil va veni la instanta si va lua legatura cu avocatul dvs. Eu am obtinut suspendare pentru talharie. Conteaza circumstantele reale de savarsire ale faptei, circumstantele personale ale dvs, avocatul si poate cel mai important Judecatorul.

Cu stima
Av. Gheorghe Alexandru
Nu imi pot aminti unde, dar am citit undeva ca nu se poate retrage plangerea/declaratia daca esti parte vatamata in caz de talharie
Retragerea plangerii opereaza doar la infractiunile la care actiunea penala se pune in miscare la plangere prealabila, talharia nu face parte dintr-o astfel de categorie.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Chiar daca ,ipotetic se accepta ideea dvs,consecinta singulara o reprezinta ca prin retragerea plangerii nu mai exista parte care sa solicite pretentii.Dar ,fapta de incalcare a prevederilor in vigoare subzista,si este solutionata in continuare de catre instanta de judecata.
Instanta urmeaza sa ia act ca sunteti la prima fapta,de faptul ca regretati fapta.
Un eventual avocat,"iscusit"poate determina instanta la o sanctiune cu suspendare,DAR sa nu uitam ca judecatorul este SUVERAN

Alte discuții în legătură

Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)
Complice talharie adina.adina adina.adina Buna seara!Va rog daca se poate sa-mi acordati parerea dumneavoastra la urmatoarea problema:3 tineri au batut si furat un taximetrist,ora 22.30 aprox.,in afara ... (vezi toată discuția)
Talharie emyll emyll baiatul meu a furat telefonul unui alt copil din mana si a fugit,mentionez ca nu la lovit pe celalat copil,dar baiatul meu cand ia luat telefonul copilului si ... (vezi toată discuția)