avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Service auto Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Service auto Germania

Am o mare problema.Lucrez la o firma de transport,coordonator de traseu,si in urma cu circa doua luni,am avut un autocar ce se deplasa spre Romania incarcat cu 87 de pasageri.Intrucat cu doua zile in urma soferii au atins oglinda autocarului de pe partea dreapta, spargand carcasa exterioara a oglinzii, masina a fost observata de catre un echipaj al politiei germane si a fost dusa la un centru pentru efectuarea unei inspectii tehnice.Acolo s-au mai constatat si alte defectiuni in urma carora politia a hotarat ca autocarul nu poate pleca pana nu se vor repara absolut toate defectiunile si in plus a trebuit sa platim expertiza tehnica efectuata plus o amenda,amandoua in valoare de 1000 euro.
Am fost de acord cu efectuarea reparatiei si insa dupa doua ore ni s-a adus la cunostinta ca deoarece nu au piesele pe stoc reparatia se va efectua in cursul saptamanii viitoare(toate astea se intamplau vinerea).
S-a procedat atunci la inlocuirea masinii,cea defecta ramanand in custodia service-ului unde am fost dusi de catre politie.
In saptamana imediat urmatoare s-au dat mai multe telefoane la service pentru a cere lamuriri cu privire la stadiul reparatiilor si costurile aferente acestora insa tot timpul raspunsurile au fost vagi (ba nu au venit piesele,ba responsabilul cu aproviziomarea este in concediu iar dupa aprovimativ 10 zile ne-au informat, tot telefonic, ca mai este de venit doar oglinda exterioara dreapta si ca reparatia ar costa in jur de 6000 Euro.
Dupa alte aproximativ 7 zile am primit pe fax facturi in valoare totala de 12300 EURO dintre care care una pentru efectuarea curateniei si diverse reparatii efectuate la toaletele de la service, motivandu-se ca pasagerii nostri sunt de vina, desi normal era sa fim informati de atunci pentru a lua masuri impotriva celor vinovati daca acest lucru se dovedea ca fiind adevarat.
Intrucat firma la care lucrez ,ca de altfel mai toate firmele de transport, in aceasta perioada de criza nu o duce foarte bine financiar, ne-a luat aproximativ 28 de zile sa strangem suma de 12300 EURO si atunci:O, surpriza, factura se majorase la 15000 EURO, reprezentand, dupa spusele reprezentantilor service-ului, parcarea autocarului si a remorcii acestuia.
In concluzie, o mare bataie de joc ,o reparatie care in mod normal costa in jur de 3000 de EURO-maxim, plus amenda, trebuie sa o platim cu 15000 EURO.
Sunt de acord cu masura luata de politie de a imobiliza autocarul atata timp cat nu corespunde din punct de vedere tehnic (desi este vorba de o masina fabricatie 2007 ),insa suma de 15000 de EURO este incredibila.
De aceea, in masura in care imi poate da cineva un sfat, va rog sa ma ajutati in vederea rezolvarii acestei situatii .
Cel mai recent răspuns: liviupn , utilizator 08:52, 4 Septembrie 2009
Avocat!!!
Repede.
Poate cineva sa-mi recomande un avocat?
Atelierul service se afla in orasul Karlsruhe.
De la consulat am primit un numar de telefon dar domnul este in concediu.
Ca o paranteza, la mai toate service-urile procedura este urmatoarea:
se face un deviz estimativ prin care se aduce la cunostinta beneficiarului costurile lucrarilor si apoi se trece la realizarea lor.Insa ei au refuzat categoric orice informatie legata de acest lucru,probabil profitand de faptul ca ca in dreptul rubricii care indica numele celui care a comandat reparatiile era trecuta politia germana, desi cei care trebuiau sa plateasca eram noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata legala maxima reparatie defect auto in garantie danhodina danhodina Buna ziua. ]Am cumparat o masina noua si dupa 10.000 de km, cutia de viteze s a stricat. Reparatia a durat aproape 6 saptamani, una din piesele de schimbat a ... (vezi toată discuția)
Anpc sau instanta? SorynF SorynF Salutare. Luna trecuta (28.08.2017) am lasat auto Ford la o reprezentanta din Mures, cauza fiind o defectiune aparuta la acesta venind spre ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)