avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda R.A.T.B. avand abonamentul platit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda R.A.T.B. avand abonamentul platit

Buna dimineata,

Situatia sta in felul urmator, eu am achitat contravaloarea abonamentului pe site-ul celor de la R.A.T.B.. Ma intalnesc cu controlorii si le explic ca am platit online, aratundu-le si bonul virtual, dar ei o tineau una si buna ca lor le apare ca este expirat si ca vom astepta politia pt. legitimare(eram la capatul unei linii de masina). Bun, nicio problema, le spun ca astept, chiar daca intarzii la munca. Dupa vreo doua minute, imi spun ca pot pleca sic a imi vor trimite notificare acasa si ca ma pot judeca cu cine cred de cuviinta. Nu le-am aratat nicun act de indentitate, au vazut doar numele pe cardul din portofel. Intrebarea mea este, imi pot trimite amenda acasa. Daca da, pot face ceva in privinta asta? Multumesc anticipa!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:40, 28 Decembrie 2016
Totul este posibil in Romania
Dar totusi,un proces verbalk de contraventie,conform dispozitii in vigoare este obligatoriu sa contina consemnate anumite elemente de identificare emitent,contravenient,descrierea faptei,etc
Daca nu sunt intrunite conditiile prevazute de lege,impotriva procesului verbal ,contravenientul poate solicita instantei de judecata,in termen de 15 zile de la comunicare, sa dispuna anularea documentului
ynocentta a scris:

,contravenientul poate solicita instantei de judecata,in termen de 15 zile de la comunicare, sa dispuna anularea documentului

Deci daca imi va veni amenda acasa voi putea solicita anularea documentului? Cum voi putea face acest lucru? Multumesc!
Veți merge la un avocat să vă redacteze cererea de contestare a amenzii, sau de anulare a P/V.
La judecătorie se face contestarea, dar dacă nu aveți nici minime cunoștințe juridice să faceți totul personal, veți avea nevoie de consiliere juridică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb MmariaM MmariaM Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb catabota catabota Buna ziua, Duminica 2 februarie m-am confruntat cu o situatia ciudata. Am un portofel electronic pe care aveam incarcata suma de 9 lei. Probabil din cauza ... (vezi toată discuția)
Amenda ratp alialin alialin Am primit o amenda RATP deoarece, grabindu-ma, mi-am uitat acasa portofelul cu toate actele, bani si abonament RATP. A venit controlul si le-am explicat ca nu ... (vezi toată discuția)