avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizație creștere copil - contract determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizație creștere copil - contract determinat

Buna ziua,
Situația in care ma aflu eu este următoarea:
Am un contract de munca din Octombrie 2015, acest contract fiind determinat, expirând in luna iulie 2017 ziua 20.
Întrebarile mele sunt următoarele:
Beneficiez de o indemnizați de creștere a copilului având in vedere ca termenul de naștere coincide cu termenul de finalizare al contractului?
Cand pot lua concediu prenatal in aceasta situație si cu ce procent s-ar calcula in anul 2017 aceasta indemnizație? 75%, 85%?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 2 Ianuarie 2017
1. Beneficiati de indemnizatia pentru CCC, intrucat in depliniti conditiile prevazute de lege.(realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni)

2. Cuantumul indemnizatiei pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

3. "Durata concediului de maternitate este de 126 de zile, timp in care mamele beneficiaza si de indeminzatia aferenta, cea de maternitate. Acest concediu este compus din perioada de dinainte de nastere desemnata drept concediu de sarcina (concediu prenatal), respectiv 63 zile si perioada de dupa nastere desemnata drept concediu pentru lauzie (concediu postnatal), respectiv alte 63 zile. Exista si posibilitatea compensarii celor doua perioade mentionate, in functie de recomandari medicale si de necesitati, insa durata minima obligatorie a concediului de lauzie trebuie sa se incadreze in 42 zile calendaristice conform legii, iar concediul prenatal nu poate fi acordat mai devreme de 84 zile inainte de data previzibila a nasterii (in cazul unor sarcini dificile)."
[ link extern ] /

4. Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG 158/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si concediul de ingrijire a copilului 32aly 32aly Daca salariul a fost marit in luna a 2 a de sarcina, ce procentaj are concediul prenatal ? Concediul prenatal poate fi luat in luna a 7 a de sarcina. Ce ... (vezi toată discuția)
Prenatal 2009 macovei nicoleta macovei nicoleta as dori sa stiu daca prenatalul este considerat vechime? in cazul in care fac un an de munca pe 9 februarie 2010 as putea sa intru in prenatal in luna ... (vezi toată discuția)
Calculul pentru concediul de maternitate Hellenas Hellenas Buna ziua, As dori si eu o informatie cu privire la calculul pentru concediul de maternitate. Sunt angajata din aprilie, am ramas insarcinata, urmez sa ... (vezi toată discuția)