avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in caz de pauza intre contractele de munca ce pot ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in caz de pauza intre contractele de munca ce pot face??

Am pelcat de la un loc de munca pe data de 31 ianuarie si m-am angajat in alta parte unde contractul de munca a inceput pe data de 23 martie si am rupt contractul de la al doilea loc de munca pe data de 28 august pot sa mai iau ajutor de somaj in conditiile acestea?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:01, 4 Septembrie 2009
Beneficiati de somaj numai daca indepliniti urmatoarele conditii:
- aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii
- raportul de munca v-a incetat pentru motive neimputabile dvs.

Al doilea c.i.m. cum a incetat , in baza carui articol din codul muncii a incetat?
1. Daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni (nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator) primiti indemnizatie de somaj.
2. De ce ati "rupt" contractul de munca pe 28 august? Trebuia sa mai asteptati pana a doua zi.;)
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
a incetat in baza articolului 55 din codul munci
freeelis a scris:

Beneficiati de somaj numai daca indepliniti urmatoarele conditii:
- aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii
- raportul de munca v-a incetat pentru motive neimputabile dvs.

Al doilea c.i.m. cum a incetat , in baza carui articol din codul muncii a incetat?

in baza articoluli 55 din codul munci
Incetarea contractului prin acordul partilor, art 55 lit b, exclude posibiliattea de a primi somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? madalinaminca madalinaminca pot beneficia de somaj daca mi s-a desfacur contractul de munca cu art.55 litera b in 01.03.2012 avand in vedere ca lucrez din 1990 iar la ultimul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu somajul abc112 abc112 Buna ziua , lucrez ca agent de paza 1 mai 2013 pana 27 august 2013 cand ne au preluat alta firma de paza cu contract de munca , si am lucrat de pe 27 august ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de somaj? Alex_Mari Alex_Mari Vreau sa stiu si eu daca pot benificia de ajutorul de somaj, avand in vedere ca la ultimul loc de munca am lucrat 2 luni iar la precendentul (care a fost si ... (vezi toată discuția)