avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna dimineata,
Rog un sprijin in urmatoarea speta:
-sunt divortat si am un copil de 13 ani care, prin hotarare judecatoreasca mi-a fost incredintat mie. Acum,atat mama cat si copilul vor sa stea impreuna (in alta localitate).Intrebarea mea este cum sa procedez legal astfel incat eu sunt de acord sa platesc pensie de intretinere dar sa inchei un act (document) din care sa reiasa ca , copilul se afla in alta localitate in grija mamei?
Va multumesc!
Sarbatori fericite !
Cel mai recent răspuns: friday_325 , utilizator 11:31, 3 Ianuarie 2017
Acord de mediere in care mentionati tot, program de vizita, contributia fiecaruia, domiciliu, modalitati de informare.
Deschideţi acţiune în instanţă pentru stabilire domiciliu minor la dvs.Dacă anterior încheiaţi o tranzacţie la mediator, prin care vă înţelegeţi, instanţa va legaliza tranzacţia. Acordul de mediere nu este act juridic.
Una este sa consfintesti acordul in instanta si alta este sa te judeci in instanta.
In plus, daca citeati cu atentie observati ca domiciliul este la domnul si vrea sa lase copilul sa locuiasca la mama asa cum isi doreste acesta.
Acordul de mediere, fără consfinţirea instanţei, are putere juridică nulă.Acordul de mediere trebuie neapărut trecut prin instanţă.
Are stabilit domiciliul minorului la dumnealui. Mama copilului trebuie sa deschida actiune de stabilire a domiciliului la ea, ca ea vrea sa stea cu copilul in alta localitate decat are minorul domiciliul in prezent, la tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cu parinti necasatoriti giglia giglia Doi tineri necasatoriti au impreuna un copil mai mic de 1 an.Relatia dintre ei nu merge in ciuda eforturilor si a tentativelor de a alcatui o familie.In ... (vezi toată discuția)
Procura sau nu pentru a lasa copilul la tata ? marlen33 marlen33 Buna ziua!Vreau sa plec pentru o anumita perioada sa muncesc in strainatate.L/am anuntat pe fostul sot ca in perioada cat voi fi plecata ii voi lasa copilul in ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala stabilire domciliu minor marevna marevna Sunt in proces cu fostul concubin, pentru stabilire domiciliu minor si pensie alimentara. Eu am initiat actiunea. Am cerut stabilirea domiciliului la mine. ... (vezi toată discuția)