avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj bunuri mobile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj bunuri mobile

Buna ziua. La prima sedinta in procesul de partaj cu fostul sot, solutia fost urmatoarea: - '' Solutia pe scurt: Admite în principiu cererea principală. Admite în parte si în principiu cererea reconvenţională. Constată că părţile au dobândit în timpul căsătoriei următoarele bunuri comune: imobil situat în Galati, autoturism Dacia Logan, bunuri mobile casnice:''..........'' Constată că părţile au avut o contribuţie egală (câte 50%) la dobândirea bunurilor ce compun comunitatea matrimonială. Respinge restul pretenţiilor pârâtului ca neîntemeiate. Încuviintează proba cu următoarele expertize: - expertiză tehnică imobiliară, având ca obiective: identificarea si evaluarea imobilului partajabil, urmând a se stabili valoarea de piată curentă; - expertiză tehnică auto, având ca obiective: identificarea si evaluarea autoturismului partajabil, urmând a se stabili valoarea de piată curentă; - expertiză mobiliară, având ca obiective: identificarea si evaluarea bunurilor mobile comune retinute în cuprinsul prezentei încheieri, urmând a se stabili valoarea de piată curentă. Se vor emite adrese către B.L.E.T. pentru a comunica liste cu cele 3 categorii de experti. Pune în vedere reclamantei să depună extras de carte funciară cu privire la imobilul partajabil sub sanctiunea suspendării judecătii. Cu cale de atac odată cu fondul.''
Nelamurirea mea este urmatoarea: La evaluare se identifica doar bunurile mobile din lista? Pentru ca eu am lipsit pentru perioada de 5 saptamani din casa, paratul poate spune ca in casa au fost si alte lucruri inafara de cele care nu sunt trecute in lista.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:26, 31 Decembrie 2016
Se vor evalua bunurile pe care le ati indicat ca fiind dobândite in timpul căsătoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Nina1 Nina1 Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una ... (vezi toată discuția)
Expertiza cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, expertiza tehnica de specialitate cu obiectiv identificare evaluare si lotizare,intr-un dosar de partaj se face doar pentru imobil? In cazul ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 5 ani GABRILELAA GABRILELAA buna ziua, in cazul unui proces de partaj inaintat dupa 5 ani de la pronuntarea divortului de catre un dintre parti care a parasit caminul conjugal si care a ... (vezi toată discuția)