avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de vinzare cu clauza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de vinzare cu clauza?

Buna ziua ma numesc Roxana locuiesc cu parintii intr-un apartament cu 2 camere sunt necasatorita Parintii doresc sa imi fac act de vinzare cumparare pe apartament deoarece mai am o sora casatorita care are 2copii Rugaminte mea este ce act imi pot face ca eu sa ramin in apartament deaoarece nu am copii si nici sot? mentionez ca sora are 1 apartament unde locuieste cu sotul si copii cumparat de la icral in 1991 va multumesc anticipat eu nu detin alta propietate multumesc inca o data pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 08:06, 4 Septembrie 2009
Din moment ce parintii sunt de acord sa va faca act de vanzare cumparare, nu vad care ar fi problema. Dumneavoastra deveniti proprietarul de drept al acelui imobil.Intocmiti act de vanzare cumparare prin notariat.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
La notariat veti incheia un "contract de vanzare cumparare" intre Dvs. si parinti, cu clauza ca intrati in posesia apartamentului dupa moartea parintilor.
In aceste conditii sora Dvs. nu mai are nici un drept asupra imobilului.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
Cel mai frumos,dar si echitabil,avand in vedere si grija parintilor pentru dvs.,ar fi sa intocmiti un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
:)va multumesc foarte mult
ati putea sa imi spuneti cum se numeste clauza?in limbaj juridic?? multumesc inca o data

Alte discuții în legătură

Este valabil un contract de vanzare cumparare apartament cu incheiere de data certa de la avocat? este atacabil in instanta un astfel de contract? mihaela constantin mihaela constantin Buna seara! parintii mei vor sa imi dea apartamentul nostru (se gaseste in proprietatea lor) prin contract de vanzare cumparare astfel incat dupa moartea lor ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare - cumparare vs. contractul de vanzare - cumparare cu intretinere VMarian60 VMarian60 Buna ziua! Am si eu mare nevoie de un sfat! Parintii mei au in proprietate 2 case situate la adrese diferite. Una din ele vor sa mi-o dea mie, dar au zis ca ... (vezi toată discuția)
Pot sa girez cu casa... leleti leleti Am devenit proprietara unei locuinte In urma incheierii unui CONTRACT DE INTRETINERE ( in fata unui notar)facut cu mama mea.Intrebarea mea este daca pot sa ... (vezi toată discuția)