avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este valabil un contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este valabil un contract de vanzare cumparare apartament cu incheiere de data certa de la avocat? este atacabil in instanta un astfel de contract?

Buna seara! parintii mei vor sa imi dea apartamentul nostru (se gaseste in proprietatea lor) prin contract de vanzare cumparare astfel incat dupa moartea lor sora mea sa nu poata ridica pretentii la acest imobil (eu sunt cel care are grija de parinti si am achitat toate datoriile la banca s.a.m.d). am mers la notariat si am pus o intrebare legata de costurile acestor acte si mi s-au vehiculat sume de 88 milioane... mi se pare exagerat de mult si bineinteles ca nu imi pot permite o astfel de actiune. ma intrebam daca este valabil un contract de vanzare cumparare pt acest apartament cu incheiere de data certa de la avocat? este atacabil in instanta un astfel de contract? pot sa imi fac intabularea la apartament cu un astfel de contract? astept de la dvs un sfat. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:38, 21 Aprilie 2010
Poate sa va faca testament la avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Poate sa va faca contract de intretinere cu transferul proprietatii apartamentului dupa decesul lor. Acesta nu poate fi atacat de sora. Daca faceti contractul de vanzare cumparare, poate fi atacat de sora dvs. va trebui sa faceti in instanta dovada achitarii pretului cu care a fost cumparat. Nu stiu daca veti putea dovedi... Poate ataca si testamentul. Daca tot aveti grije de parinti, contractul de intretinere, este cel indicat si nu sunt asa mari cheltuielile la notar.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
nu sunteti casatorit, nu?
lndines a scris:

Poate sa va faca contract de intretinere cu transferul proprietatii apartamentului dupa decesul lor. Acesta nu poate fi atacat de sora. Daca faceti contractul de vanzare cumparare, poate fi atacat de sora dvs. va trebui sa faceti in instanta dovada achitarii pretului cu care a fost cumparat. Nu stiu daca veti putea dovedi... Poate ataca si testamentul. Daca tot aveti grije de parinti, contractul de intretinere, este cel indicat si nu sunt asa mari cheltuielile la notar.

Indines are dreptate.
Un astfel de act juridic aste si mai eficient dect un testament.
Doar ca un asemenea contract trebuie incheiat in fata unui notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mare rugaminte KIuliana KIuliana Buna ziua, am dori si eu va vor mult sa imi da-ti cateva sfaturi. Parintii mei au o casa la tara cu 3 camere si o curte marisoara. Noi suntem 4 frati. Dintre ... (vezi toată discuția)
Acte de vinzare cu clauza? roxana10 roxana10 Buna ziua ma numesc Roxana locuiesc cu parintii intr-un apartament cu 2 camere sunt necasatorita Parintii doresc sa imi fac act de vinzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Donatie? Diana123123 Diana123123 Buna ziua, Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)