avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FOND RULMENT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FOND RULMENT

Buna ziua,
Ma intereseaza daca la fondul de rulment se acorda dobanda si daca da ,
aceasta trebuie trecuta in contul meu de fond de rulment. Daca da si pana acum nu s-a dat ce trebuie sa fac?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: naher , utilizator 12:22, 31 Decembrie 2016
dobanzile le acorda o banca pentru disponibilul existent.
Aceste dobanzi se contabilizeaza, de regula, la capitolul "ALTE FONDURI"
Utilizarea acestor sume o decide asociatia.

Nu știți la ce se folosește fondul de rulment si ce e fondul de rulment. La fondul de rulment nu se oferă dobânda. Deoarece toate facturile asociației trebuiesc achitate in 15 zile de la emitere iar lista de plata de obicei se emite in a doua jumătate a luni Asociatia trebuie sa aibă niște bani cu ce sa achite acele facturi. De obicei Dvs va achitați părea din acele facturi după scadenta facturilor de la furnizori. Petru a plăti facturile in termen se folosește fondul de rulment.
Mai scurt si poate mai clar : fondul de rulment nu poate acumula dobanda din simplul motiv ca el este cheltuit in fiecare luna si, asa cum vi s-a spus mai sus, este refacut tot in fiecare luna prin recuperarea lui de la proprietari.
dn pacate stiu la ce foloseste fondul de rulment (aviz CEAU) dar eu am fondul de rulment mai mare decat cea mai scumpa luna din an iar acea diferenta sta in banca si nu in caseria asociatiei> Iar banca nu da dobanda ? Dau
Dobanzile la banci pentru persoane juridice sunt foarte mici. Administrez mai multe asociatii si la cateva avem deozite bancare, iar dobanda la depozite este undeva la 1,7℅ pe an. Puteti face cerere pentru a va restitui suma constituita in plus fata de valoarea intretineri cea mai mare din anul trecut actualizata cu rata inflatiei. Sunteti o asociatie norocoasa daca va permiteti sa tineti fondul de rulment in banca. La toate asociatiile pe care le administrez fondul de rulment e in circulatie.

Alte discuții în legătură

Dobanzi la fondul de rulment marida marida Intr-o asociatie de proprietari, dobanda din banca pentru fondul de rulment, poate fi folosita la completarea fondului de rulment al fiecarui proprietar? (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Dobanda la fondul de rulment migaste migaste Am preluat administratia unei asociatii de proprietari de la cineva care a impartit dobanda fondului de rulment pe proprietari, pe motiv ca sunt banii ... (vezi toată discuția)