Buna ziua,
Ma intereseaza daca la fondul de rulment se acorda dobanda si daca da ,
aceasta trebuie trecuta in contul meu de fond de rulment. Daca da si pana acum nu s-a dat ce trebuie sa fac?
Multumesc mult!
Fondul de rulment este personalizat, in sensul de proprietate a cuiva numai la colectare atunci cand se infiinteaza sau se actualizeaza suma sau la restituire atunci cand persoana pleaca din asociatie.
Intre aceste doua momente fondul de rulment este o suma totala, fara individualizare a proprietarilor, din care asociatia plateste facturile catre furnizori si care se reintregeste, asa cum s-a spus mai sus, prin incasarea ulterioara a cotelor de intretinere.
Daca se intampla se aveti un excedent la fondul de rulment si acesta se tine la banca, e bine sa stiti ca bancile nu mai ofera dobanzi la conturile curente, iar la depozite dobanzile sunt atat de mici incat nu acopera nici macar comisioanele de plati a facturilor furnizorilor prin banca.
Asadar nu numai ca nu are de unde sa vi se acorde dobanda, desi daca ar fi, ea s-ar varsa in fondul de reparatii al asociatiei, dar mai si platiti comision de plati facturi si comision de intretinere cont bancar.
Fondul de rulment
migaste
Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)