avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FOND RULMENT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FOND RULMENT

Buna ziua,
Ma intereseaza daca la fondul de rulment se acorda dobanda si daca da ,
aceasta trebuie trecuta in contul meu de fond de rulment. Daca da si pana acum nu s-a dat ce trebuie sa fac?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: naher , utilizator 12:22, 31 Decembrie 2016
Fondul de rulment este personalizat, in sensul de proprietate a cuiva numai la colectare atunci cand se infiinteaza sau se actualizeaza suma sau la restituire atunci cand persoana pleaca din asociatie.

Intre aceste doua momente fondul de rulment este o suma totala, fara individualizare a proprietarilor, din care asociatia plateste facturile catre furnizori si care se reintregeste, asa cum s-a spus mai sus, prin incasarea ulterioara a cotelor de intretinere.

Daca se intampla se aveti un excedent la fondul de rulment si acesta se tine la banca, e bine sa stiti ca bancile nu mai ofera dobanzi la conturile curente, iar la depozite dobanzile sunt atat de mici incat nu acopera nici macar comisioanele de plati a facturilor furnizorilor prin banca.
Asadar nu numai ca nu are de unde sa vi se acorde dobanda, desi daca ar fi, ea s-ar varsa in fondul de reparatii al asociatiei, dar mai si platiti comision de plati facturi si comision de intretinere cont bancar.
Multumesc pentru raspunsuri!
LA MULTI ANI TUTUROR!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi la fondul de rulment marida marida Intr-o asociatie de proprietari, dobanda din banca pentru fondul de rulment, poate fi folosita la completarea fondului de rulment al fiecarui proprietar? (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Dobanda la fondul de rulment migaste migaste Am preluat administratia unei asociatii de proprietari de la cineva care a impartit dobanda fondului de rulment pe proprietari, pe motiv ca sunt banii ... (vezi toată discuția)