avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prioritate in concesionarea sau cumpararea unei parcari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prioritate in concesionarea sau cumpararea unei parcari

Buna ziua!
Am cumparat la parterul unui bloc o fosta alimentara in suprafata de 698 mp care a fost inchisa din 1992. Am refacut-o deoarece timpul si ploaia au distrus-o considerabil, pastrand destinatia de magazin alimentar. Pe timpul cat functiona, aceasta avea in fata o parcare de 300 mp.
Acum parcarea este ocupata de masini care nu sunt pornite cu saptamanile si chiar de masini de tonaj mare.
Din aceasta cauza, clientii din cartier greu se strecoara printre masini cu cumparaturile in sacose. Cu toate ca spatiul este situat foarte aproape de un drum national, nefiind loc de parcare, potentialii clienti nu mai opresc.
Precizam ca parcarea nu este cu plata. Am dori sa concesionam sau sa o cumparam, deoarece deservea si vechea alimentara, blocul fiind din constructie cu spatii comerciale la parter.
Intrebarea este, daca exista o lege prin care sa avem prioritate in concesionarea sau cumpararea acestei parcari, care este in fata magazinului nostru.

Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:05, 29 Decembrie 2016
Raspunsul corect il puteti obtine numai de la primaria teritoriala care poate dispune dupa propriul interes utilizarea domeniului public

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supermarket construit in fata blocului lex2013 lex2013 De cateva zile s-a construit un Supermarket( Pr*fi) la parterul unui bloc situat vizavi de blocul meu. Problema care apare este urmatoarea: cei de la Pr*fi ... (vezi toată discuția)
Instrainare cota parte indiviza teren fara acord proprietari pentru acces auto crimus crimus Proprietarul unui teren a construit pe acesta un bloc, la parter avand 2 spatii comerciale pe care si le-a pastrat pentru el. In Cartea Funciara aceste spatii ... (vezi toată discuția)
Dublare loc parcare pe verticală. John75 John75 Bună ziua. Dețin un loc de parcare in proprietate privată, la bloc, in cartier rezidențial. Intrebarea mea este: am nevoie de autorizații? Ce fel de ... (vezi toată discuția)