Buna seara
Am urmatoarea problema. Sunt asigurat casco de 8-9 ani. Platesc semestrial polita de asigurare. In luna octombrie am fost informata ca banii platiti de mine la ultima rata nu au intrat in contul firmei de asigurari, am aratat chitantele si mi s-a spus ca totul este in regula, masina este asigurata. Acum cateva zile am gasit masina lovita in parcare si am deschis un dosar de daune. Mergand la service am aflat, cu stupoare, ca inca figurez cu o rata neplatita. De 3 zile incerc sa rezolv problema cu firma de asigurari (agentul, managerul sucursalei si inca un manager de la firma din Bucuresti ), toti imi spun ca polita mea este in regula, dar in sistemul informatic este altceva, cei de la service nu pot face nimic.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Va multumesc anticipat.
Buna seara,
Daca nu va puteti folosi de polita ca sa va reparati masina va sfatuiesc sa solicitati de la firma ca totul este in regula cu polita (solicitare scrisa si raspuns scris), platiti din buzunar reparatia si, daca nu va returneaza banii ii actionati in instanta cu mari sanse de reusita.
Nu este suficient sa vi se spuna verbal ca totul e in regula intrucat daca va adresati instantei acele vorbe nu le veti putea proba.
Din moment ce ați plătit rata și aveți și confirmarea din partea asigurătorului nu ar trebui să aveți probleme. Comunicați în scris că, în cazul în care lucrurile nu se vor rezolva, veți sesiza ASF.
cand ati incheiat ultima polita de asigurare? trimiteti copii dupa ultima chitanta platita, actele de identificare ale autoturismului, cartea dumneavoastra de identitate si o cerere scrisa in care solicitati sa se verifice daca polita este valabila sau nu, prin curier rapid, iar raspunsul sa fie transmis in dublu exemplar, unul dumneavoastra si unul service-ului.