avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna casco - ultima rata neachitata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna casco - ultima rata neachitata

Buna ziua!
Am un contract de asigurare casco pt avarii in romania incheiat anul trecut in luna martie cu plata in 10 rate lunare, ultima rata fiind scadenta in luna decembrie. Eu la inceputul lunii decembrie am achitat rata a 9-a scadenta la sf lunii noimebrie, pentru ca este termen de pasuire 15 zile, timp in care asigurarea imi acopera eventuale pagube(eu atunci nestiind ca este vorba de a 9-a rata, nu stiam daca mai este sau nu ceva de achitat pentru ca mi-am pierdut contractul si nu retineam cand a fost facuta asigurarea).La inceputul lunii iaunuarie m-am deplasat la soc de asigurare sa intreb daca mai este vreo rata de achitat , acestia afirmand ca toate ratele sunt achitate, de acum ne vedem la reinnoire. Astazi am fost contactat de un inspector de asigurari sa-mi transmita ca am o rata neplatita din luna decembrie, deci de 2 luni de zile, asa ca polita a fost anulata si nu poate sa-mi mai dea reduceri pentru ca n-am avut daune in anii anteriori, el m-a contactat pentru reinnoirea asigurarii, asta il interesa. Problema mea este ca ieri mi-am avariat masina, din vina mea si am mai luat si o piatra in parbriz ... cumva sunt bun de plata chiar daca nu mi-a expirat asigurarea , dar a devenit nula pt ca a trecut mai mult de o luna de zile de la ultima scadenta si nimic nu se mai poate face.
As avea o intrebare, cei de la asigurari nu sunt obligati sa ma anunte cumva, verbal sau in scris ca a ramas o rata neachitata? Daca ii dau in judecata as avea castig de cauza?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
alinaa80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:25, 26 Februarie 2010
Buna....daca ai o dovada scrisa k cei de la firma de asigurari ti-au spus ca nu mai ai nimic de platit poti sa-i dai in judecata si castigi procesul.....din pacate asigurarea casco este o asigurare facultativa(cat platesti esti asigurat).....daca daunele se ridica la o suma f mare poti aranja cu inspectorul de daune:D.....citeste cu atentie contractul de asigurare.......firma de asigurari nu este obligata sa te anunte, asta revine agentului de asigurare care ti-a incheiat polita.............
mircea_c a scris:

Buna....daca ai o dovada scrisa k cei de la firma de asigurari ti-au spus ca nu mai ai nimic de platit poti sa-i dai in judecata si castigi procesul.....din pacate asigurarea casco este o asigurare facultativa(cat platesti esti asigurat).....daca daunele se ridica la o suma f mare poti aranja cu inspectorul de daune:D.....citeste cu atentie contractul de asigurare.......firma de asigurari nu este obligata sa te anunte, asta revine agentului de asigurare care ti-a incheiat polita.............

Din pacate nu am nicio dovada scrisa, daunele se duc undeva intr-o mie de euro.
Sa inteleg ca inspectorul care mi-a incheiat asigurarea poate fi tras la raspundere?...e aceeasi pers care mi-a spus ca toate ratele sunt achitate.
Ati scris ca la inceputul lunii decembrie ati achitat rata cu numarul 9...pentru ca este termen de pasuire de 15 zile.Deci stiati ca ati intarziat,dupa care nu se mai stie nimic.Ati pierdut contractul dar nu ati cerut un duplicat,ceva.
Ciudat este ca si cei de la asigurari au pierdut evidentele.
Obligatia de plata era a dumneavoastra,de regula este specificat in contracte ca asiguratorul nu are obligatia de a va anunta ulterior.Nici agentul.
In polita de asigurare este cuprinsa si esalonare rate:suma si data la care trebuie achitata.
Desigur ca sunt anuntati clientii,au tot interesul sa faca asta.
Aveti ultima chitanta,acolo nu scrie pe ce luna este prima de asigurare platita?
Asa este normal,ati platit intr-o anumita data,dar aferent carei luni?
Poate va ajuta chitanta aceea.
elenaerdei a scris:

Ati scris ca la inceputul lunii decembrie ati achitat rata cu numarul 9...pentru ca este termen de pasuire de 15 zile.Deci stiati ca ati intarziat,dupa care nu se mai stie nimic.Ati pierdut contractul dar nu ati cerut un duplicat,ceva.
Ciudat este ca si cei de la asigurari au pierdut evidentele.
Obligatia de plata era a dumneavoastra,de regula este specificat in contracte ca asiguratorul nu are obligatia de a va anunta ulterior.Nici agentul.
In polita de asigurare este cuprinsa si esalonare rate:suma si data la care trebuie achitata.
Desigur ca sunt anuntati clientii,au tot interesul sa faca asta.
Aveti ultima chitanta,acolo nu scrie pe ce luna este prima de asigurare platita?
Asa este normal,ati platit intr-o anumita data,dar aferent carei luni?
Poate va ajuta chitanta aceea.

Da, stiam ca am intarziat dar nu stiam daca mai am sau nu rate de platit si la ultima rata achitata de mine am uitat sa intreb , asa ca la inceputul lunii ianuarie am fost sa intreb si sa achit o eventuala rata daca mai exista, insa mi s-a spus clar si concis ca nu mai sunt rate de achitat. Pe chitante nu scrie ce rata e , parca pe prima scria rata 1, in rest nimic. Se pare ca aici n-au avut niciun interes, adica stiu sigur ca nu a fost rea vointa ci neglijenta.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
alinaa80, utilizator
Puteti sa ne spuneti la ce firma aveti asigurarea CASCO?

Alte discuții în legătură

Asigurare casco - leasing deniss_2008 deniss_2008 Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am un contract de leasing a carui ultima rata s-a emis pe 02.05.2011 cu scadenta in 14.05.2011. In 2007 cand ... (vezi toată discuția)
Service judecata aldos aldos Acum jumatate de an, am apelat la polita casco cu regres pe RCA-ul vinovatului.S-au creat toate documentele,2 dosare( alte zgarieturi).Nu am vrut un service ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)