avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna casco - ultima rata neachitata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna casco - ultima rata neachitata

Buna ziua!
Am un contract de asigurare casco pt avarii in romania incheiat anul trecut in luna martie cu plata in 10 rate lunare, ultima rata fiind scadenta in luna decembrie. Eu la inceputul lunii decembrie am achitat rata a 9-a scadenta la sf lunii noimebrie, pentru ca este termen de pasuire 15 zile, timp in care asigurarea imi acopera eventuale pagube(eu atunci nestiind ca este vorba de a 9-a rata, nu stiam daca mai este sau nu ceva de achitat pentru ca mi-am pierdut contractul si nu retineam cand a fost facuta asigurarea).La inceputul lunii iaunuarie m-am deplasat la soc de asigurare sa intreb daca mai este vreo rata de achitat , acestia afirmand ca toate ratele sunt achitate, de acum ne vedem la reinnoire. Astazi am fost contactat de un inspector de asigurari sa-mi transmita ca am o rata neplatita din luna decembrie, deci de 2 luni de zile, asa ca polita a fost anulata si nu poate sa-mi mai dea reduceri pentru ca n-am avut daune in anii anteriori, el m-a contactat pentru reinnoirea asigurarii, asta il interesa. Problema mea este ca ieri mi-am avariat masina, din vina mea si am mai luat si o piatra in parbriz ... cumva sunt bun de plata chiar daca nu mi-a expirat asigurarea , dar a devenit nula pt ca a trecut mai mult de o luna de zile de la ultima scadenta si nimic nu se mai poate face.
As avea o intrebare, cei de la asigurari nu sunt obligati sa ma anunte cumva, verbal sau in scris ca a ramas o rata neachitata? Daca ii dau in judecata as avea castig de cauza?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
alinaa80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:25, 26 Februarie 2010
Nici o firma de asigurare nu are in conditii trecuta obligatia de a anunta clientul sa plateasca ratele la scadenta.Asadar sansele de a putea sa fiti despagubit sunt infime.Nici daca ii actionati in instanta nu aveti sanse fara documente scrise. Va urez totusi succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco - leasing deniss_2008 deniss_2008 Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am un contract de leasing a carui ultima rata s-a emis pe 02.05.2011 cu scadenta in 14.05.2011. In 2007 cand ... (vezi toată discuția)
Service judecata aldos aldos Acum jumatate de an, am apelat la polita casco cu regres pe RCA-ul vinovatului.S-au creat toate documentele,2 dosare( alte zgarieturi).Nu am vrut un service ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)