avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare cash de la persoana juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare cash de la persoana juridica

Buna ziua

Avem o societate cu obiect de activitate comert cu amanuntul care vinde marfa atat persoanelor fizice pe baza de bon fiscal , cat si persoanelor juridice carora le emite facturi fiscale.
Facturile fiscale emise persoanelor juridice sunt incasate unele prin banca altele cu chitanta.
In urma unui control de la Anaf ni s-a spus ca nu avem voie sa emitem chitante facturilor emise pe persoana juridica ci bon de casa.( au spus ca s-a modificat legea de cateva luni)
Stie cineva le ce lege se refera ? Am gresit ca am incasat cu chitanta de la persoana juridica ?
Va rog daca ma poate lamuri cineva :O

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:30, 30 Decembrie 2016
Foarte corect vi s-a spus. Din moment ce aveti casa de marcat, numai prin aceasta faceti incasarile in numerar de la persoanele fizice si juridice, cu bon fiscal si la cerere dati si factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu ridicata persoane fizice Intermediar unic Intermediar unic Care este varianta corecta pt vanzare catre persoane fizice. Societatea este autorizata sa vanda \"cu ridicata\", dar avem ocazional clienti pers. fizice, ... (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)