avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperari creante divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperari creante divort

In urma hotararii definitive date in procesul de divort, fostul sot este obligat sa imi plateasca o pensie de intretinere si daune morale in valoare de peste 60000 de euro. Problema este ca fostul sot, cetatean roman, lucreaza ca pilot comercial la o firma aeriana lowcost din Turcia. Deoarece Turcia, este o tara non UE, nu pot sa ii execut salariul de pilot de peste 11000 de euro, deoarece nu cunosc vreo firma de avocatura care sa ma ajute sa imi recuperez creanta.Va rog sa ma ajutati cum anume trebuie sa procedez sau daca exista firme de avocatura in Turcia la care pot apela.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:24, 7 Ianuarie 2017
Chiar nu exista cineva care mi-ar recomanda o firma sau un avocat turc?
Fostul soț nu deține nici un bun sau cont în România? Banii din salariul obținut în Turcia nu este virat într-un cont din România? Oricum, mi-e greu să cred, dat fiind veniturile pe care le încasează lunar, că nu deține bunuri sau conturi în România.
Mergeți la un executor judecătoresc din România și cereți executarea silită.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Capsunel a scris:

Chiar nu exista cineva care mi-ar recomanda o firma sau un avocat turc?

Chiar credeti ca pe un forum romanesc, va poate recomanda cineva un avocat turc ?

Adresati-va Ministerului justitiei ca avem conventie cu Turcia pt a recupera pensia de intretinere.

Autoritatea centrală a României, Ministerul Justiţiei,
Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară,
Bucureşti; Email: ddit@just.ro; dreptinternational@
just.ro; Fax: 0372041079; site Internet: www.just.ro,
“Ministerul Justiției,” “Informații publice,” “Informaţii
utile.”

[ link extern ]

Avem acord cu ei si pt recunoasterea hotararilor, cautati un avocat de acolo, poate gasiti pe internet sau chiar la ambasada ceva informatii.
[ link extern ]

asta e o firma de recuperari creante, poate va pot ajuta, daca ajungeti la un acord, cititi-l cu mare atentie.
[ link extern ]

Am apelat la un executor judecatoresc care nu poate executa un apartament care nu are carte funciara, masina a zis ca nu o poate executa ca trebuie gasita o locatie unde sa poata fi sechestrata si e necesar sa raspunda cineva de siguranta ei pe timpul sechestrului, mai detinem un apartament comun in care locuiesc momentan ,dar mi-a spus ca trebuie sa deschid un proces de executare silita a partii lui din apartament, pentru ca sa se poata cere licitarea apartamentului si apoi stabilirea cotei ce revine fiecaruia in vederea recuperarii unei parti din creante.
În cazul în care imobilul supus urmăririi nu este înscris în cartea funciară, executorul judecătoresc va solicita biroului de cadastru şi publicitate imobiliară, în numele debitorului, deschiderea cărţii funciare, în baza unei documentaţii cadastrale întocmite de o persoană autorizată şi a titlurilor de proprietate obţinute. Cheltuielile necesare vor fi avansate de creditor şi vor fi imputate debitorului cu titlu de cheltuieli de executare silită.

Autovehiculul va fi sechestrat prin aplicarea de sigilii SAU dat în depozitul unei persoane alese cu precădere de către creditor. Un exemplar al procesului-verbal de urmărire al acelui autovehicul va fi comunicat atât organelor de poliţie rutieră, cât şi organelor fiscale în raza cărora a fost înmatriculat acel bun, pentru a nota această măsură în evidenţele proprii.
[ link extern ] /

In ce priveste ap, cred ca intai ar trebui sa cereti partajul, nu direct executarea ap, pe dvs nu va intereseaza sa se vanda sa luati banii pe partea lui.
Cereti partajul apoi, solicitati vanzarea jumatatii lui de ap, apoi adjudecati in contul creantei.
Oricum, problema e mai simpla decat parea la inceput daca el are bunuri in tara. E aiurea sa incercati sa il executati in alta tara, cand el are bunuri aici.
Trebuie sa va grabiti, poate apelati la alt executor insotita eventual de avocat. Daca tot amanati dreptul dvs la actiune se prescrie , o sa ramaneti cu dreptul pe hartie.

In ce priveste pensia pe mai departe, pt ca dvs o sa recuperati ce e scadent, ii puteti face apoi plangere penala pt abandon sau apelati la ministerul justitiei pt executarea in strainatate a pensiei.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! cum pot executa silit un debitor, pt pensie alimentara ... denisa25 denisa25 Buna ziua! Cum pot executa silit un debitor, pt pensie alimentara ,daca acesta locuieste in Spania deoarece in Romania nu detine bunuri, fara fi intermediar ... (vezi toată discuția)
aplicare hotarari judecatoresti in strainatate soaresiluna soaresiluna Buna seara. Imi puteti spune si mie care sunt pasii care trebuie urmati pentru a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva in italia pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Executare silita geoanna geoanna As dori sa apelez la un executor pentru neplata cheltuielilor de judecata intr.un proces de paternitate si neplata pensiei de intretinere pentru copil,dar cel ... (vezi toată discuția)