avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt ENEL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt ENEL

Buna ziua.
In urma unui control, s-a constatat furtul de curent din retea la o persoana particulara.
A primit acasa instiintare de plata, din partea ENEL, pentru un consum de 800 kw per zi, pe ultimele 36 luni (cca 28000kw).Asa reiese dintrun grafic cf. cu ANRE... Adica 15000 lei, platibili in 15 zile. Imposibil de platit....
Ce se poate face in continuare?
Multumesc.
Obligatoriu vor depune plangere penala pentru săvârșirea infracțiunilor de furt prevăzuta si pedepsita de art. 228 alin.1 si 3 Cod penal si Deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea funcționarii echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate (......) prevăzuta si pedepsita de art. 92 alin (1) din Legea energiei electrice si a gazelor naturale.
Medierea poate avea ca efect inlaturarea raspunderii penale ptr. infractiunea de furt, pentru infractiunea prev.de art. 92 alin.1 din Legea energiei electrice si a gazelor naturale, medierea nu poate viza decat latura civila, raspunderea penala ramane.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, oare m-ar putea ajuta un avocat cu un raspuns pentru ... rusualina rusualina Buna ziua, Oare m-ar putea ajuta un avocat cu un raspuns pentru intrebarea de mai jos? O cunostiinta a tras un cablu de curent pentru un foisor acum 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Furt, retragere plangere AIAIOANA AIAIOANA Dupa noul cod penal,la incadrarea de furt ,daca se retrage plangerea,mai continua actiunea penala?Mentionez ca dosarul a fost inregistrat la judecatorie pe 31 ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna furt de energie electrica? Crysenyum Crysenyum M-am trezit pusa in fata unei situatii fara precedent! Politia a venit la usa pt a-mi transmite ca Enel mi-a facut plangere penala pt \"furt de energie ... (vezi toată discuția)