avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce inseamna furt de energie electrica?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce inseamna furt de energie electrica?

M-am trezit pusa in fata unei situatii fara precedent! Politia a venit la usa pt a-mi transmite ca Enel mi-a facut plangere penala pt "furt de energie electrica".
Situatia sta in felul urmator: s-a constatat acum, la 7 luni de cand am cumparat un apartament, timp in care am platit facturile la zi, ca ecista cate facturi timp de 4 luni neplatite de fostii proprietari, adica inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Mentionez ca nu este vorba de umblat la contuar, de rupt sigilii sau improvizatii, pir di simplu e vorba de neplata unor facturi. Este corect sa fiu acuzata de "furt de energie" si sa mi se faca plangere penala?. Mentionez ca pana sa ma trezesc cu politia la usa, Enel nu mi-a transmis niciodata ca ar fi vreo problema.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înseamnă cu Enel vă acuză că ați sustras energie electrică.
Modalitatea prin care ați sustras energie electrică reiese din plângerea formulată.
Trebuie să vă interesați și să luați la cunoștință de plângere și să vedeți încadrarea juridică a faptelor.
Încadrarea juridică pentru acest tip de infracțiune este: art. 208 alin. 1 și 3 Cod penal și art. 92 din Legea 123/2012.
Articolul 92 din Legea 123/2012
Infracțiuni
(1) Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) În cazul în care infracțiunile prevăzute la alin. (1) și (2) sunt săvârșite de un salariat al unui titular de licență, limitele speciale se majorează cu jumătate.
(4) Tentativa la infracțiunile prevăzute la alin. (1) și (2) se pedepsește.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de curent electric Toma marinel Toma marinel Buna ziua.acum 2 săptămâni a venit un control.si mea gasit cu furt de curent.furtul de curent fiind pe o parte de locuinta.adică nu toata casa.mi sa facut ... (vezi toată discuția)
Furt de curent kostypaco kostypaco buna zuia.am fost prins cu furt de curent si vr s siu si eu cat este amendap care o s mio dea cu aproximatie.va rog s imi spuneti k snt disperat nu mai stiu ce ... (vezi toată discuția)
Furt de curent electric Plethonis Plethonis Bună-ziua, Locuiesc de când m-am născut într-o casă închiriată, împreună cu fratele meu, mama mea și tatăl meu. Menționez că eu și fratele meu ... (vezi toată discuția)