Buna ziua.acum 2 săptămâni a venit un control.si mea gasit cu furt de curent.furtul de curent fiind pe o parte de locuinta.adică nu toata casa.mi sa facut proces verbal.sica vot veni sa ne mute conturul pe stâlp.ar putea sami mai dea si amenda.sta un ras va rog.
Pot depune plangere penala impotriva si se retin cele 2 infractiuni de mai jos in concurs.
ART. 228*)c.p.
Furtul (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane. (3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.
Art. 92. Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012
(1) Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) În cazul în care infracțiunile prevăzute la alin. (1) și (2) sunt săvârșite de un salariat al unui titular de licență, limitele speciale se majorează cu jumătate.
(4) Tentativa la infracțiunile prevăzute la alin. (1) și (2) se pedepsește.
riscati dosar penal, si deci o condamnare. Depinde cat evalueaza firma pagubita prejudiciul si de acte initiaza, adica daca depun plangere la politie. Ar fi bine sa va interesati din timp.
Daca incepe procesul penal, puteti sa va impacati cu ei daca le returnati prejudiciul in faza de urmarire penala. Impacarea ar avea ca efect inlaturarea raspunderii penale a dvs pentru fapta de furt.
Buna seara am si o rugaminte daca ma
Puteti ajuta ..am o intrebare am furat curent .si am platit cat me.au spus pol.ca am de plata din plangerea facuta de cei dela enel.ok am platit repet..ce urmeaza sa patesc ca eu am 2.ani cu supendare si 3 .ani de semnat.
Astept un raspuns multumesc!!!din suflet .stefan daniel ma numesc..am vreo sansa sa imi trm...clasarea dosarului?sau ma aresteaza imi da cu executare
Inteleg ca ati savarsit o noua infractiune in termenul de supraveghere.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.
Furt de curent
kostypaco
buna zuia.am fost prins cu furt de curent si vr s siu si eu cat este amendap care o s mio dea cu aproximatie.va rog s imi spuneti k snt disperat nu mai stiu ce ... (vezi toată discuția)