Stiu ca s-a tot scris pe forum despre aceasta rovinieta. Dar as dori si eu o lamurire, cum trebuie sa procedez in cazul meu:
In anul 2016, luna iunie, ziua 14, am vandut autoturismul meu deoarece in anul precedent boala mea s-a agravat si mi s-a amputat un picior si nu mai pot conduce. Datorita bolii nu mai pot conduce o masina avand cutie manuala si din cauza datoriilor acumulate anterior, stand doar prin spitale, am decis sa o vand. Sunt pensionar pe caz de boala din 2006 gradul 2 acum am gradul 1, din 2015 am certificat de handicap accentuat.
Cand am vandut masina am fost la un birou de acte special pentru vanzari auto. Acolo am facut actele si tot acolo cumparatorul si-a facut asigurare RCA si tot odata a platit si Taxa de Drum[Rovinieta]. Dupa cateva zile ma anunta cel caruia i-am vandut masina ca s-a uitat pe acte si rovinieta a fost gresita la data eliberari/cumpararii scria data de 14.07.2016 si data cand incepe taxa era alta data 17.07.2016.Acum cand va scriu am primit acasa prin posta PV si amenda de neplata a taxei de drum.
1. Cum trebuie sa procedez in acest caz?
2. Sa o achit apoi sa fac contestatie ?
3. Cum as putea sa fac contestatie, daca eu nu ma pot deplasa stau de 2 ani de zile doar in casa :( , este vreo posibilitate online ?
Responsabilitatea este a cumparatorului. Discutati amiabil cu acesta sa isi asume greseala si sa plateasca amenda.
Ii comunicati ca daca nu accepta veti contesta in instanta sanctiunea si ca aveti suta la suta sanse de castig intrucat aveti contractul de v/c.
Plangerea o puteti trimite la judecatorie prin posta cu confirmare de primire, trebuie sa depuneti si dovada platii timbrului judiciar de 20 lei, solicitati judecarea in lipsa si eventual depuneti si o dovada a motivului pentru care nu va puteti prezenta personal (un document medical pe care il detineti), bineinteles si copia contractului de v/c, indicati si cumparatorul si datele de identificare ale acestuia. Apoi puteti urmari cursul dosarului pe portalul instantelor de judecata.
Nu uitati ca plangerea trebuie facuta in termen de 15 zile de la comunicare.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2016 cyan, moderator
Daca ati primit PV rovinieta inseamna ca in baza de date a emitentului=CNADNR tot dv figurati drept proprietar al vehiculului,respectiv cumparatorul nu a finalizat procedura de inmatriculare vehicul
In aceasta situatia dv ca si contravenient trebuie sa contestati in instanta PV,unde sa depuneti documentul care probeaza vanzarea vehiculului catre X
Verificati daca documentul detine semnatura olografa a agentului constatator
Amenda de la cnadr
dorat
BUNA ZIUA!
Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto
ionny-ionela
In urma cu un an am vandut o masina am scoso de la financiar am facut acte de vanzare, persoana care a cumparat-o nu a inscris-o pe numele lui acum eu am ... (vezi toată discuția)