avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA SAU II? contract prestarii servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA SAU II? contract prestarii servicii

Buna ,
Nu stiu ce pot sa imi deschid pfa sau II.Activitatea pe care vreau sa o desfasor presupune faptul ca trebuie sa lucrez cu colaboratori pe care trebuie sa ii platesc.Nu vreau sa ii angajez cu carte de munca doar sa semnem un contract de prestari servicii sa le dau banii si cei 16% pentru impozit.Intrebarea mea este daca pe pfa pot sa fac contracte de prestari servicii?
SI daca sediul e acasa la mama ce tip de contract trebuie sa fac astfel incat sa nu ma coste, am inteles ca este un contract comodat ?De unde iau acest formular?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anca_popescu , utilizator 00:32, 5 Septembrie 2009
1. PFA - persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca. Nu poate angaja, nu poate avea colaboratori, activitatea este desfasurata doar de PFA.
2. Intreprindere individuala - intreprindere economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica. Aici poate angaja terte persoane.
3. Va recomand sa megeti pe varianta Intreprindere individuala.
4. Contract de comodata gasiti pe acest site, la formulare. Daca nu gasiti, va trimit eu pe adresa Dvs. de e-mail. Este valabil acest contract de comodat, nu trebuie sa fie in forma solemna, doar semnat de mama Dvs. si Dvs.
5. Citit Ordonanta de urgenta nr. 44/2008, Ordinul MFP nr. 1346/2006 si Ordinul MMSSF nr. 51/2007.
Succes.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Cu placere.
Va doresc mult succes !
Am citit pe net la codul fiscal si la art 16 am gasit urmatoarele:
Art 16
În scopul exercitării activitătii pentru care a fost autorizată, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA,
întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor întreprinderi familiale ori cu alte
persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activităti economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit
potrivit prezentei sectiuni.
Activitatea pe care eu vreau sa o desfasor este cea de studierea si sondare a opiniei publice...adica chestionare.
Pentru a realiza chestionarele eu trebuie sa colaborez cu persoane fizice ca nu pot realiza un proiect intreg dar am o mare intrebare:Eu primesc o suma de bani de la firma care comanda sondajul si o parte de ei trebuie sa o dau celor cu care colaborez( adica cu cei care realizeaza chestionarele )prin ce forma legala pot sa le dau eu banii ,exista vreo conventie un contract de prestarii servicii? |Am inteles ca este un contract dar trebuie un anumit nr de ore....
Am vb cu 5 contabili si parerile sunt impartite.Am fost la Admnistratia Financiara au spus ca da se poate dar parca nu am incredere, ca si doamna aia m-a trimis la la vetor daca imi aduc aminte bine ca asa se numea si de acolo m-au trimis la Registru Comertului.Iar la Registrul Comertului era o femeie de vreo 45 de ani care invata un program la calculator si a inceput sa vorbeasca cu colegul in timp ce eu ii raspundeam la intrebarea ei :"Cu ce va pot ajuta", adica o acritura care mi-a spus ca acolo infiinteanza doar si nu prea a vrut sa imi dea informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie ciivila de prestari servicii anca_popescu anca_popescu Se poate realiza o conventie ciliva de prestari servicii intre Pfa si o persoana fizica sau intre II si o persoana fizica? (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala elenalili elenalili Intreprinderea individuala cu ,cod fiscal este echivalentul PFA? Pot deduce ca , cheltuiala diurna 32.50 la 12 ore? si noaptea fara cazare la 30 lei / ... (vezi toată discuția)
Ca intreprindere individuala e obligatoriu sa am angajati? koho83 koho83 buna ziua de curand mi-am infiintat o intreprindere individuala si am o nedumerire.trebuie sa ai neaparat un angajat sau se poate si fara?multumesc anticipat (vezi toată discuția)