Buna ziua! Am o intrebare, in 2015 am lucrat pana in octombrie. Apoi nu am mai lucrat nicaieri pana anul asta in noiembrie cand m-am angajat la o firma. Acum am aflat ca sunt insarcinata in doua luni. Am inteles ca s-a schimbat legea si se ia in calcul pt indemnizatie ultimii doi ani, e adevarat? Ar trebui sa nasc in august. Oare am dreptul si eu la indemnizatie? Multumesc
Daca veti naste in august, atunci perioada eligibila pentru CCC este septembrie 2015 - august 2017.
In aceasta perioada trebuie sa aveti realizate timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit sau sa va fi aflat intr-una din perioadele asimilate prevazute la art.2 alin.5 si 6 din OUG 111/2010.
Din ce ati postat reiese ca aveti acoperite perioadele :
septembrie - octombrie 2015 = 2 luni
noiembrie - decembrie 2016 = 2 luni
total : 4 luni
Asadar, pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC va trebui sa va pastrati calitatea de salariat pana in luna august, inclusiv.
Se iau in considerare cel putin 12 luni incepand cu luna nasterii copilului, in ordine descrescatoare, in ultimii doi ani anteriori datei naterii copilului.
Somaj apoi ccc
Onutza9988
Buna ziua.
Am fost in somaj timp de 6 luni pana in data de 7 03 2017. As dori sa ma angajez iar la aceeasi firma cu jumatate de norma sau chiar cu 2 ore ... (vezi toată discuția)