avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua! Am o intrebare, in 2015 am lucrat pana in octombrie. Apoi nu am mai lucrat nicaieri pana anul asta in noiembrie cand m-am angajat la o firma. Acum am aflat ca sunt insarcinata in doua luni. Am inteles ca s-a schimbat legea si se ia in calcul pt indemnizatie ultimii doi ani, e adevarat? Ar trebui sa nasc in august. Oare am dreptul si eu la indemnizatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 30 Decembrie 2016
Daca veti naste in august, atunci perioada eligibila pentru CCC este septembrie 2015 - august 2017.

In aceasta perioada trebuie sa aveti realizate timp de cel puţin 12 luni
venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit sau sa va fi aflat intr-una din perioadele asimilate prevazute la art.2 alin.5 si 6 din OUG 111/2010.

Din ce ati postat reiese ca aveti acoperite perioadele :
septembrie - octombrie 2015 = 2 luni

noiembrie - decembrie 2016 = 2 luni
total : 4 luni

Asadar, pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC va trebui sa va pastrati calitatea de salariat pana in luna august, inclusiv.
De ce se ia in considerare numai din luna septembrie 2015? Nu se pune de la inceputul anului?
Se iau in considerare cel putin 12 luni incepand cu luna nasterii copilului, in ordine descrescatoare, in ultimii doi ani anteriori datei naterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj apoi ccc Onutza9988 Onutza9988 Buna ziua. Am fost in somaj timp de 6 luni pana in data de 7 03 2017. As dori sa ma angajez iar la aceeasi firma cu jumatate de norma sau chiar cu 2 ore ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil LambruCristiana LambruCristiana Buna ziua! In prezent sunt angajata cu c.m.i. pe 4 ore timp de 3 luni. Mi l-au prelungit inca 3 luni. Acest c.m.i va expira in 27.05.2017.Acum in ianuarie dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Crina2017 Crina2017 As dori să știu dacă pot beneficia de indemnizatia de creștere a copilului ,am lucrat din data de 20.02.2015 până în data de 30.06.2016 și în acest ... (vezi toată discuția)