avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj apoi ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj apoi ccc

Buna ziua.
Am fost in somaj timp de 6 luni pana in data de 7 03 2017. As dori sa ma angajez iar la aceeasi firma cu jumatate de norma sau chiar cu 2 ore incepand din data de 1 04 2017 . Am aflat de curand ca sunt insarcinata in 6 sapt. Intrebarea este,as putea beneficia de ccc daca ma angajez de pe 1? Stiam ca trebuie 12 luni lucrate la mine ar fii o intrerupere....nu stiu daca se mai merita angajarea. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 29 Martie 2017
Care este data prezumata a nasterii ?
Sfarsit de septembrie-inceput de octombrie
Perioada eligibila (functie de data nasterii copilului septembrie/octombrie 2017) : octombrie/noiembrie 2015 - sptembrie/octombrie 2017

In acest caz, in perioada sus mentionata, trebuie sa aveti minim 12 luni în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului in care ati realizat venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură supuse impozitului pe venit .

Perioada de somaj intra in calculul celor 12 luni. Astfel, daca cumulati minim 12 luni in perioada mentionata , atunci beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
Char daca prezint o intrerupere de cateva zile?
Nu va afecteaza acea intrerupere de cateva zile.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am o luna intrerupere in munca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? valieu valieu o sa nasc undeva prin septembrie 2012 dar cele 12 luni anterioare sunt cam problematice.pe luna octombrie 2011 am apucat sa muncesc 3 zile si am inteles ca se ... (vezi toată discuția)
Șomaj Berceanus Berceanus Bună ziua. Sunt absolventă a facultății și am intrat in șomaj din luna septembrie 2018, am aflat că sunt însărcinată, voi sta in somaj 6 luni, dupa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? rosoiu roxana rosoiu roxana Buna ziua! Cum pot sa beneficiez de indemnizatie dc sunt angajata din 7.10.2016 si am avut in 2015 somaj (ianuarie -8.09.2015.)si ar trebui sa nasc in 17. 07. ... (vezi toată discuția)