avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs iesit din garantie defect - remediere in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs iesit din garantie defect - remediere in service sub licenta producatorului

Buna ziua!
In urma cu 25 de zile am dus un televizor in service pentru a fi reparat.
Mentionez urmatoarele:
- televizorul a iesit din garantie, este cumparat acum 3 ani;
- service-ul este al reprezentantei care a produs tv-ul;
- in fisa de service de predare a tv-ului nu este specificat un termen de reparatie.
Am sunat la service dar nu am primit niciun raspuns, ba ca nu au gasit defectul sau nu au piese suficiente, in final mi-au comunicat ca o sa ma sune.
Intrebarile mele sunt:
- produsul iesit din garantie intra sub incidenta alin.4, art. 11, cap. III din Legea449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, cu modificarile si completarile ulterioare ?;
- ma pot adresa ANPC invocand nerespectarea alin.4, art. 11, cap. III din Legea449/2003 ?;
- daca nu pot invoca Legea 449/2003, exista alte prevederi legale prin care sunt specificate obligatiile prestatorului de servicii (in speta de fata - service TV) la repararea unui produs iesit din garantie.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: zaris , utilizator 18:51, 1 Ianuarie 2017
Termenul pentru reparatie in service este de 15 zile,care poate fi majorat in cazul in care piesele/componentele de schimbat trebuiesc achizitionate de la producator/dealer din exteriorul tarii
In baza documentului de predare primire tv in service puteti sesiza opa
Multumesc !
La Multi Ani !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon in garantie - schimbat piesa defecta cu piesa veche xciprian xciprian Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la asigurarea in romania a service-ului pentru un produs cumparat in romania laur50 laur50 Am cumparat in Romania un ultrabook care s-a defectat la 3 zile de cand a iesit din garantie. Nici vanzatorul si nici reprezentanta in Romania a ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil Miki37 Miki37 Am cumparat un telefon mobil si a fost trimis in service de 3 ori pana acum. Prima data (februarie 2016) avea ecranul verde la luminozitate mica si a fost ... (vezi toată discuția)