stefan_stefan a scris:
stie cineva sa raspunda la ultimile intrebari?
Sincer v-as dori sa puteti negocia/rezolva problemele financiare pe cale amiabila.Din pacate, orice suma ar fi vehiculata, se va parea a fi
prea mica de pagubit si
foarte mare pentru vinovat.Psihologic, dvs. aveti atuul unui drept aparat de lege iar partea adversa - protectia Asiguratorului.Daca punem in balanta aceste avantaje contradictorii, numai justitia poate s-o echilibreze.
Dupa cum stim, ea justitia, nu poate sa "vada" ci
sa auda sustinerile/motivatiile partilor.Si cine stie sa vorbeasca mai convingator si la obiect?Evident una din cele doua persoane cu care e bine sa fii prieten, dar sa nu ai nevoie de profesia lor (aici nu este vorba de doctor ;) )
Pentru termene ati primit raspunsul.
In ce priveste asiguratorul: trebuie sa va raspunda la avizarea de dauna (dupa constatare) avansand o suma privind valoarea reparatiei, respectiv suma de despagubire, care poate fi egala (=D>) sau mai mica decat valoarea reparatiei (X-().Va solicita sa semnati o "cerere de despagubire" pentru aceasta suma, cu mentiunea ca nu mai aveti alte pretentii.In cazul 2, puteti sa o semnati considerand-o drept avans, mentionand ca veti solicita diferenta pe cale juridica.
Pentru daune morale, lucrurile sunt mai complicate (mai multe pers. vatamate) dar nu este exclusa o oferta, pe care o puteti trata idem ca mai sus.
In privinta intelegerii amiabile cu vinovatul, exista pericolul excluderii partiale/totale de la plata , de catre Asigurator.(asiguratul va fi avertizat de catre acesta)
Daca totusi se vor face plati private, interesul
platitorului este de a avea un act doveditor (notarial) privind stingerea pretentiilor.
Impotriva asiguratorului, puteti emite pretentii daca nu a calculat corect despagubirea, incalcand normele CSA nr.20/2008.