avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident , dauna totala , vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident , dauna totala , vatamare corporala

Buna ziua
Am avut si eu sambata un accident toate lucrurile sunt la inceput si sper sa nu imi fie greu pe parcurs. Accidentul este foarte simplu am oprit la o trecere de pietoni sa dau prioritate pietonilor si am fost izbit de un autotractor cu remorca din spate si proiectat la 30 de metrii.
Masina este intr-o stare deplorabila si sigur va fi dauna totala.Soferul si-a recunoscut vina. Nu era nici o problema caci recuperam paguba de la asigurari dar sunt si victime ce au survenit acestui accident . Soacra mea are o coasta fisurata si marea problema este ca are si maxilarul fracturat de la accident si din cauza lovitorii a ramas si fara jumatate din dintii pe care ii avea in gura, drept pentru care azi a fost operata si abea peste un an de zile o sa ii scoata placuta ce ii tine osul acum. Din acest moment pana anul viitor soacra mea nu isi va putea face dantura din cauza operatiei si in consecinta este fara dinti in gura deci va manca numai mancare pasata timp de un an.
Ce pot face eu?
Am fost la firma de asigurari si astept sa faca scorigul pentru cat voi lua pe masina. Functie de asta o sa vad daca dau sau nu in judecata vinovatul. Am inteles ca pot cere daune morale daca voi fi parte civila in proces.
Ar putea cere toti pasagerii din masina dauna morala din accident chiar daca nu au suferit vatamare corporala grava cum a fost a soacrei mele , pentru ca am fost speriati de moarte cand TIR-ul a intrat in noi? Ori numai soacra mea poate?
Pot negocia cu firma de asigurari pe cale amiabila , pentru daune morale pe langa daunele materiale ale masinii?
Pot ameninta soferul ca voi inainta actele sa inceapa urmarirea penala pentru a il determina sa imi plateasca daunele pe care nu mi le va platii asigutratorul pe cale amiabila si sa nu mai ajungem la judecata?

Cu ce articole pot sa amenint firma de asigurari ca pot cere daune morale foarte mari?

Care ar fi maximul de despagubire pe care mi-l poate da RCA-ul pe cale amiabila?

Sunt intr-o situatie dificila si as dorii sfatul oricui
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
stefan_stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefan_stefan , utilizator 10:02, 19 Octombrie 2009
Am fost azi la asigurari din nou pentru a aduce pozele cu dovada dotarilor suplimentare pe care le are masina si a le lua in calcul pentru valoarea despagubirii. Eu am facut sesizare pentru a venii un reprezentant al lor sa faca dovada dotarilor suplimentare ale masinii dar pentru ca au trecut 2 saptamani si nimeni nu m-a contactat am facut eu poze si am venit cu ele la asigurator(nimeni nu a comentat nimic de acest lucru). Ce am mai aflat cel putin asa spun ei ca valoarea de 70% uzura trebuie respectata in calculul despagubirii. Mi-a spus inspectorul ca daca sunt inca nemultumit de valoarea despagubirii pot face cerere de audienta la persoane cu functii mai mari pentru a lamurii situatia. Am facut o cerere pentru audienta Directorului Dispeceratului Daune pentru a ii explica ca nu au respectat articolul 59 din normele CSA. Astept sa intru in audienta si va voi explica ce imi vor spune.
Daca nu voi rezolva nici asa va trebui sa fac o reclamatie la CSA in care sa explic ce nu s-a respectat in calculul despagubirii, si sper ca macar acolo sa imi gasesc dreptatea.
Va multumesc tuturor inca odata pentru sprijin si sfaturi si astept in continuare sfaturile Dvs.
Domnule nucu$ Dvs. va multumesc inca odata si aveti toate recomandarile mele pentu cei ce citesc acest post de forumsi care au nevoie de Dvs ca si mine de altfel.
Cu jalba CSA in buzunar, ar trebui sa aveti succes!
Multumiri pentru aprecieri, de la colectivul care v-a fost de folos (in prima faza).
La final, ne vom bucura si de izbanda:thumbup:
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
nucu$, utilizator
Va multumesc foarte mult domnule nucu$ datorita Dvs. in primul rand si restul colectivului am recuperat suma de despagubire acceptabila pentru accidentul din luna august. Astept acum termenul in care mi se va face plata m-am uitat in lege si am vazut ca sunt 15 zile calendaristice in care trebuie sa faca plata asiguratorul.
Pe langa vestea buna de care ar trebui sa ma bucur am si o veste rea pe care m-a facut sa umbreasca bucuria recuperarii banilor de la asigurator:
Soacra mea vineri dupamiaza a facut din nou accident de masina, cu alte cuvinte a fost lovita pe trecerea de pietoni.
Acum este in spital si o sa fie maine operata. Cel ce a lovit , soferul, pare sa fie mai intelegator de greseala pe care a facut-o si sa plateasca cele ce vor fi cheltuite in spital. In linii mari accidentul a avut urmatoarea dinamica pe strada cu 2 benzi pe sens si scuar dupa ce a trecut primul sens la axul drumului a oprit o duba a facut semn pietonilor sa treaca s-au angajat in trecere si pe banda unu a venit masina vinovatului care a urcat-o pe soacra mea pe capota spargandu-i geamul si a reusit in cele din urma sa opreasca masina proiectand-o pe soacra mea in fata autovehiculului.
Ce se va intampla in viitor va voi anunta si sper sa fiu sfatuit de Dvs. si in continuare, va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
stefan_stefan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorrrr,despagubiri accident. andreea3009 andreea3009 Buna ziua.am si eu o intrebare:cum poate o persoana sa primeasca despagubiri de la rca?persoana in cauza a avut un accident rutier,fiind nevinovat.s a ... (vezi toată discuția)
Exista o grila oficiala dupa care se acorda despagubirile pentru daunele fizice si morale provocate in urma unui accident? florinskie florinskie Buna ziua. Biciclist fiind am fost lovit de un autoturism intr-o intersectie, eu aveam prioritate fata de autoturism. A sosit ambulanta si am fost transportat ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)