avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire succesiune

Buna ziua. daca eu si sotia tatalui meu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu si cum eu nu mai tin legatura cu sotia tatalui meu dar eu am parte din acel apartament si ea se foloseste de el si este in alta localitate si eu nu am nici macar acces in el, care ar fi pasii de urmat ca eu sa pot imparti acel apartament deoarece ea nu vrea sa renunte la el si nici nu vrea sa imi dea contravaloarea partii mele rezultate din succesiune ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 10:07, 1 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti omeneste atunci veti putea solicita in instanta iesirea din indiviziune conform art. 1143 C.Civ.
Veti solicita, eventual, sa primiti sulta si daca nu intelege sa va remita babii atunci va puteti adresa unui executor judecatoresc.
La multi ani!
Cereți ieșirea din indiviziune și solicitați dacă aveți interes atribuirea bunului către dvs, urmând să plătiți o compensație pentru cota soției. Dacă bunul este atribuit soției aceasta va fi obligată să plătească despăgubirea către dvs.
LA MULTI ANI!
In cazul cand ezista animozitati intre succesori, atunci singura cale este partajul judiciar prin instanta de judecata, asa ca actionati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate intre frati Iosif121 Iosif121 Trei frati au mostenit un apartament,la vanzare numai 2 frati sunt de acord,oare exista o cale de constrangere pt acel frate ca sa fie de acord cu vanzarea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune george1972 george1972 Suntem 3 mostenitori ai unui apartament. Daca mostenitorul care sta in el , noi ceilalti avind domiciilile in alte judete, cere iesirea din indiviziune, prin ... (vezi toată discuția)
Sucesiune ghettoduck23 ghettoduck23 Buna ziua.Va multumesc pt acest forum si pentru ce faceti. Avem o problema in familie cu o mostenire.Eu ma adresez aici in numele mamei mele. Situatie e cam ... (vezi toată discuția)