avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stagiu de cotizare la pensii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stagiu de cotizare la pensii

Am cerut la Casa de Pensii o situatie cu stagiul meu de cotizare. M-am trezit ca desi lucrand la Posta Romana din oct 2004, nu figurez cu 2004 si 2005 ( an in care am lucrat pana in luna martie, apoi am intrat in concediu medical ptr sarcina cu risc), in 31 oct 2005 am nascut,
nu- mi apar lunile dupa ce am nascut.Am intrat in concediu ptr cresterea copilului pana la 2 ani (perioada care apare). Din nov 2007 am reinceput serviciul in acelasi loc de munca,nu- mi mai apar cele 2 luni si nici anii 2008, 2009,2010,2011,2012,2013 an in care am incetat cm cu OG
In toti acesti ani am apartinut de Casa Pensii GL
M-am mutat in C-ta, aici imi apare doar nov, dec 2013 si 2014 cand am luat somaj si salarii compensatorii, iar nov ,dec 2014 precum si 2015 pana in nov iarasi nu- mi mai apare ( in aceasta perioada primind doar salarii compensatorii care constituie vechime conform ordonantei).
Pana in 2011 am aceste informatii trecute in cartea de munca, dupa ce s-a trecut pe Revisal nu mai am nici o dovada.
Cum procedez ptr a figura in evidentele celor 2 Case de Pensii? Ptr perioadele dinaintea Revisalului, si cele care apar si cele care nu apar in stagiile de la pensii )trebuiesc adeverinte de vechime de la institutiile la care am lucrat ( unele desfiintate deja), in conditiile in care toate datele sunt in cartea de munca?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 2 Ianuarie 2017
In REVISAL trebuie sa apara numai perioadele in care ati avut c.i.m. si nu stagiile de cotizare la pensie , sanatate, somaj.

Faptul ca va lipseste anumite perioade din stagiu de cotizare este datorat nedepunerii declaratiilor lunare privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale sau a nedepunerii D112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie revenire job dupa ccc1 Myana1981 Myana1981 Buna, In 21 nov 2012 an nascut primul copil si am optat sa stau 2 ani acasa. intre timp am ramas din nou insarcinata si am decis sa intru automat in ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pentru a primi pensia corespunzatoare vechimii integrale Armando28 Armando28 In periaoada sept.2001-mai 2002 am beneficiat de indemnizatia de somaj dupa absolvirea liceului; In perioada oct. 2002-oct. 2003 am facut stagiul obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)