avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatia de a respecta programul de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatia de a respecta programul de vizita

1. Exista baza legala pentru a solicita in instanta obligarea parintelui nerezident sa respecte programul de vizita?
2. Exista baza legala pentru a solicita obligarea parintelui nerezident sa comunice parintelui rezident cu un anumit timp inainte intentia de a lua copilul la domiciliul sau?
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 21:56, 2 Ianuarie 2017
Probabil ati vazut data si ora la care am scris mesajul: 31 decembrie dupa ora 5. Programul nostru de vizita este asa: a doua si a patra saptamana a fiecarei luni de vineri ora 18 pana duminica ora 20; a doua zi de Craciun, Paste, An Nou de la ora 13-18; cate o saptamana vara ( iulie sau august) si iarna ( decembrie). In fiecare an i-am solicitat sa-mi spuna cand anume in intervalul specificat in hotarare intentioneaza sa ia copilul pt vacanta de vara si iarna. Niciodata nu mi-a spus. Venea sa ia copilul conform programului de weekend, iat duminica seara cand eu asteptam sa se intoarca, imi trimitea un mesaj telefonic prin care ma informa ca mai ramane o saptamana. Asta in vacanta de vara. Iarna nu a luat-o niciodata pt saptamana prevazuta. De aceea, anul acesta i-am solicitat din nou prin repetate mesaje telefonice sa-mi comunice ce intentioneaza, ca sa ma pot organiza de sarbatori, in consecinta. A refuzat. A luat copilul pe data de 23, vineri. Intrucat nu a adus-o duminica, am presupus ca o va tine pana la sfarsitul lunii. De Craciun urma sa fie la el si nici nu mi-am pus problema ca nu o va aduce cel tarziu pe 31 ora 8. Ce sa vezi? Nu a adus-o. Prin mesaj mi-a comunicat ca doar pe data de 1 ian la ora 8 seara o ca aduce. Am cerut ajutor din partea politiei deoarece nu a raspus niciunuia din mesajele ulterioare prin care ii solucitam sa aduca copilul acasa. Ce e de facut in aceasta situatie? Eu as prefera sa mergem la un mediator care sa ne ajute sa ne punem de acord asupra acestor lucruri. Problema e ca toate neintelegerile noastre au sfarsit in instanta, deoarece niciodata nu a fost de acord cu intelegerea amiabila
În situația dvs nu este nici o legătură cu programul de legături părinte-copil.
Aici avem dea-face cu un abuz din partea celuilalt părinte, deoarece nu este înapoiat copilul la domiciliul statornic, deci nu este respectată modalitatea programului de găzduire.
Dacă refuză să vă înțelegeți amiabil la mediator, situația este foarte complicată pentru dvs, dar dacă copilul se simte bine, mai lăsați-l acolo la tata, pentru că dacă tot este în vacanță nu-i așa de grav, problema ar deveni gravă dacă nu ar mai putea merge la școală.
Școala începe imediat în 08-ianuarie.
D-na Cristinahogye, nici măcar nu aţi avea câştig de cauză în instanţă, fiindcă hotărârea este imbecilă de-a dreptul şi domnul chiar respectă hotărârea.Vacanţa copiilor a început în 23 dec., domnul şi-a exercitat dreptul de weekend,apoi a luat copilul exact pentru 7 zile.Nici măcar nu a beneficiat de a doua zi de Crăciun sau Anul Nou, fiindcă au intrat în cele 7 zile din luna Decembrie.Şi cam aşa va fi în fiecare an, fiindcă vacanţa copiilor se dă tocmai pentru Crăciun şi oricum ai lua-o, una săptămână de vacanţă din Decembrie prinde sărbătorile.
Dacă hotărârea specifica "una săptămână din vacanţa de iarnă, alternativ decembrie-ianuarie" nu aţi avea probleme.
Deci daca scrie ca in decembrie trebuie sa o ia pentru o saptamana, nu conteaza daca depaseste pana in ianuarie? Nu ma deranjeaza ca a luat-i de Craciun, dar ma astepram ca macar in noaptea de anul nou sa o aduca acasa, mai ales ca se termina luna decembrie. Deci din cei doi termeni cheie "o saptamana" si "decembrie" are prioritate primul?
Iar daca in acea saptamana intra si acele 5 ore prevazute pt a doua zi de Craciun el are dreptul sa le cumuleze cu celelalte 5 pt a doua zi de Anul Nou dupa bunul plac fara sa se consulte cu mine?
Doamnă, aşa cum v-am spus, sentinţa este aşa cum este.Oricum o veţi lua, Crăciunul pică în preajma celui de-al 4-lea weekend din decembrie, omul va beneficia, perfect legal, de weekendul său, abia apoi va începe vacanţa de 7 zile. În acest an, în 2017, va putea lua copilul în 22 decembrie-vineri până în ajun la ora 18, apoi să o ia în prima zi a Crăciunului, din 25 până în 31 seara.Măcar anul acesta, veţi avea copilul acasă când vine Moşul şi de Revelion. Nucred că este vorba de priorităţi , ci de faptul că o săptămână are 7 zile.

Alte discuții în legătură

Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor cristinahogye cristinahogye Ma confrunt cu urmatoarea problema: tatal fetitei mele refuza sa ma anunte din timp pentru cat timp intentioneaza sa tina fetita la el, avand in vedere ca are ... (vezi toată discuția)