Eu ca propietarul (persoana fizica ) unui spatiu cu destinatie LOCUINTA am dreptul sa inchiriez ca si spatiu pt petrecere privata ,2. sau am dreptul sa cazez pt 1 sau mai multe noptii persoane care imi platesc pt acest lucru . cu toate ca casa are destinatie spatiu de locuit . Ce trebuie sa fac sa fiu conform legii in vigoare
In primul rand trebuie sa sachimbati in cartea funciara spatiul apartamentului ca si locuinta in spatiu comercial , spatiu de birouri, inchiriere in regim hotelier.... descrierea acestuia ... apoi toata documetatia necesara abtinerii avizelor pentru functionare.
Pentru schimbarea destinaţiei locuinţei este necesar şi suficient acordul proprietarului locuinţei şi avizul favorabil al locatarilor vecini pe verticală şi oriziontală.
Potrivit dispoziţiilor art.64 din Legea locuinţelor nr. 114/1996 schimbarea destinaţiei locuinţelor situate în clădiri colective se poate face numai cu acordul proprietarului locuinţei în cauză şi cu avizul favorabil al proprietarilor sau respectiv al titularilor contractelor de închiriere ai locuinţelor învecinate pe verticală şi orizontală.